Naslovnica / NOVICE / Dan odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše

Dan odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše

Danes so v Svetovalni pisarni za starejše Kamnik, ob Dnevu za spremembe, pripravili dan odprtih vrat, na katerem so prostovoljci Zavoda Oreli predstavili svoje prostovoljske dejavnosti.

Zbrane ob prostorih Svetovalne pisarne, ki se nahaja v stavbi kamniške tržnice, je sprva pozdravila direktorica Zavoda Oreli Martina Ozimek, prisotne pa je pozdravil tudi podžupan Matej Slapar, ki je v priložnostnem, moramo pa reči, da tudi zelo lepem nagovoru, med drugim dejal: »Marsikatera vrednota, ki jo imamo za samoumevno je, žal, izpadla iz našega vsakdana. Vse prevečkrat se srečujemo, a ne srečamo, se videvamo a ne vidimo, se poslušamo in ne slišimo. Tako rekoč živimo eden mimo drugega in šele kakšna tragedija nas ustavi in poveže. Zato je še toliko bolj pomembno, da na področju odnosov in povezovanj, tudi medgeneracijskih, aktivno delamo in jih nadgrajujemo, saj niso samoumevne in žal se o njih ne učimo v šoli ali pa jih sčasoma pozabimo«.

 

Na prireditvi, ki je bila obogatena tudi s kulturnim programom, so se predstavile tudi posamezne prostovoljke, ki so na kratko predstavile svoje prostovoljske dejavnosti, obiskovalci, zbralo se jih je kar nekaj, pa so se po končanem programu lahko udeležili tudi različnih delavnic ter dobili informacije o možnostih udejstvovanja in sodelovanja, bodisi kot prostovoljci, bodisi v skupinah za samopomoč.

 

Za glasbeno popestritev dogajanja so poskrbeli citrar Tomaž Plahutnik skupaj z Ano Plahutnik, harmonikarja Denis in Jože Jagodic, Ljudske pevke Predice in mlada flavtistka, katere ime pa nam je žal ušlo iz glave, ampak smo lahko prepričani, da bom zanjo zagotovo še slišali.

 

Se pa v Svetovalni pisarni za starejše in Zavodu Oreli pripravljajo na oživitev velikega in pomembnega projekta oz. na skorajšnje delovanje Medgeneracijskega centra, kateremu bomo v prihodnje precej pozornosti namenili tudi na naših straneh.