Naslovnica / ŠPORT / Dan slovenskega športa smo obeležili tudi v Kamniku

Dan slovenskega športa smo obeležili tudi v Kamniku

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna športna igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane.

Tudi Kamnik se ponaša s številnimi vrhunskimi športniki, ravno tako z mnogimi rekreativnimi športniki, saj je redna telesna dejavnost izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. To med drugim dokazujejo tudi članice in člani kamniške Šole zdravja.

Zbrane telovadce, ki so obeležili današnji prvi Dan slovenskega športa, je na Glavnem trgu pozdravil župan Matej Slapar skupaj z vršilcem dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Francijem Kramarjem.

Osnovna aktivnost društva Šola zdravja je jutranja telovadba na prostem. Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se člani društva ob 7.30 uri, v vseh letnih časih, v bližini bivanja posameznika, zunaj na prostem udeležujejo prijetnega druženja ob jutranji telovadbi. Vodijo jih usposobljeni prostovoljci. Osnovni namen društva je izobraževanje posameznika. 

Župan Matej Slapar se je zahvalil članicam in članom društva Šole zdravje, skupinam Keršmančev park, Duplica, Podgorje, Godič in Zikova, da so obeležil ta dan v središču mesta ter opozorili na to, da je vsakodnevna športna aktivnost pomembna. Župan se je zbranim pridružil tudi ob jutranji telovadbi.

 

Naj bo na današnji dan, ko prvič obeležujemo Dan slovenskega športa, v znamenju športa, ki krepi zdravje, vzgaja in spodbuja pozitivne vrednote ter ohranja zdrav duh v zdravem telesu.

Iskrene čestitke vsem športnicam in športnikom ob Dnevu slovenskega športa! 

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Dan slovenskega športa

Danes 23. septembra kot praznik prvič obeležujemo Dan slovenskega športa. Državni zbor je namreč 18. junija letos na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez sprejel dopolnitev Zakona o praznikih in dela prostih dnevih, ki predvideva vzpostavitev novega praznika, ki bo v celoti posvečen slovenskemu športu. Obenem prav letos mineva 20 let, odkar so Slovenci prvič osvojili zlato medaljo, in sicer, v letu 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju.