Naslovnica / ŠPORT / Dan vaterpolistov

Dan vaterpolistov

Včeraj se je, z vaterpolsko tekmo članov Kopra 1958 in Kamnika, zaključil letošnji Dan vaterpolistov.

Po malo manj uspešnem petku, ko so mladinci izgubili v finalu PP in sobotnem jutru, ko so naši najmlajši, kljub vsem izgubljenim tekmam pokazali, da bodo s treningi lahko postali dobri vaterpolisti, so v soboto popoldne na račun prišli kamniški navijači. Najprej je ekipa do 13 let osvojila naslov pokalnega prvaka Slovenije, v finalu so mladeniči iz Kamnika premagali vrstnike iz Kranja. To je bila njihova tretja tekma, saj so morali igrati predtekmovanje, v katerem so zmagali s Koprom. V polfinalu so odpravili vrstnike iz Ljubljane.

Zadnja tekma dneva je bila tekma za tretjo stopničko v državnem prvenstvu članov. Kamničani so z drugo zmago nad Koprom osvojili 3. mesto v državi. Za uspeh članov so poskrbeli Luka Jaklič, Rok Bergant, Blaž Briški, Tadej Debevec, Sebastijan Novak, Jaka Zorman, Timotej Ostrež, Kristijan Burgar, Luka Sokler, Nik Nikolič, Andraž Smolej, Jaša Žnidar, Vid Naglič, Blaž Belentin, David Lukič in Bor Peterlin.

V ekipi do 13 let so igrali Anej Ostrež, Lukas Z. Gligorovski, Blaž Nadižar, Ažbe Cerar, Aleksander Cerar, Marko Pilič, Vid Felicijan, Vasja Burja Gorela, Matic Kordež, Urban Zupan. Ekipi ni mogel pomagati David Golob, ki si je zlomil roko.

 

Na prireditvi so poleg vaterpolistov sodelovali tudi otroci iz vaterpolo plavalne šole, za popestritev pa so poskrbeli Stranjska godba, Kamniške mažoretke in plesna skupina Step. Da smo lahko podelili vsa priznanja so nam pomagali podžupan občine Kamnik Igor Žavbi, predsednik Športne zveze Kamnik Dušan Papež, predsednik ZVDS Boštjan Tušar in član predsedstva ZVDS Andraž Žurman.

 

Besedilo: Dare Homar
Fotografije: Dare Homar, Roman Špenko, Kamnik.info

X