Naslovnica / NOVICE / Danes lahko tudi v Kamniku kavo plačate z verzom

Danes lahko tudi v Kamniku kavo plačate z verzom

Danes, ob svetovnem dnevu poezije, lahko svojo kavico ali čaj tudi v Kamniku poravnate zgolj z verzom.

21. marec je svetovni dan poezije in v številnih kavarnah po celem svetu lahko že šesto leto zapored, na pobudo dunajske pražarne kave Julius Meinl, v okviru akcije “Plačaj z verzom”, svojo kavo poravnate z lastnim avtorskim verzom.

Letošnja akcija “Plačaj z verzom” ima tudi posebno, dobrodelno noto, saj bo vsak oddan verz pomagal bolnikom z najtežjimi oblikami krvnih rakov pri vrnitvi nazaj v življenje, saj bo podjetje Julius Meinil za rehabilitacijo bolnikov s krvnimi raki prispevalo 30 centov.

V Kamniku lahko kavico ali čaj danes popijete in poravnate v kavarni Nautic Cafe na Ljubljanski cesti in v Kavarnici Mama Pavla v trgovskem centru Qlandia Kamnik.

Denarnico lahko pustite doma, saj vas bodo na mizah pričakali svinčniki in lističi, na katere zapišete svoj avtorski verz, ga oddate strežnemu osebju in tako z njim poravnate račun za kavo ali čaj po svoji izbiri.

O svetovnem dnevu poezije

Svetovni dan poezije, ki ga obeležujemo 21. marca, je leta 1999 razglasil UNESCO (Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo). Namen dneva je spodbujati branje, pisanje, založništvo in poučevanje poezije po vsem svetu in, kot pravi Unesco, “dati novo priznanje in spodbudo nacionalnim, regionalnim in mednarodnim poetičnim gibanjem.”