Naslovnica / NOVICE / Danes na Kamfestu (nedelja, 7. 8. 2022)
Foto: Aleš Romaniuk

Danes na Kamfestu (nedelja, 7. 8. 2022)

Program tretjega dne festivala Kamfest 2022, ko bo v samostanu Mekinje na vrsti prva kino predstava, v festivalskem utripu pa bosta, razen mestnega središča in smodnišnice, zaživela tudi Duplica in Keršmančev park.
Nedelja, 7. avgust 2022

17:00 Kamfest na Duplici – Kamfest Special

delavnice, glasba, pripovedovanje in knjige

med 17. in 20. uro na igrišču ob Osnovni šoli Marije Vere

Že drugič v zgodovini festivala se Kamfest odpravlja na Duplico, to veliko in izjemno zanimivo kamniško krajevno skupnost. Tokrat kar za tri dni. Pod vodstvom znanega kamniškega ilustratorja in striparja Ivana Mitrevskega bomo vsak dan ob 18. uri pripravili striparske delavnice, nastopali pa bodo tudi različni glasbeni in pripovedovalski gostje. Vsak dan bo med 17. in 20. uro odprta tudi Knjižnica pod krošnjami.

17:00 Sejem Diversity – express yourself – Kamfest Special

sejem unikatnih izdelkov

med 17.00 in 23.00 v središču Kamnika blizu Glavnega trga

Vsako leto se sredi Kamnika ob času Kamfesta pojavijo čisto posebne stojnice in čisto posebni prodajalci. Gre za sejem unikatnih izdelkov, ki že vrsto let vsebinsko dopolnjujejo festivalski program. Vabimo vas, da se sprehodite med njimi, se pogovorite s kreatorji, umetniki in obrtniki in morda odnesete domov čisto poseben spomin na ta večer.

18:00 Teater Cizamo: Pazi, kaktusss! – otroški oder

klovnska predstava za 3+

Gaber je simpatičen klovn v prevelikih hlačah in preraslih čevljih. Povsod je rad najboljši, še rajši se s tem pohvali. Tudi večkrat v enem stavku, pa če je potrebno ali ne. Hkrati je Gaber navdušen in strasten vzgojitelj kaktusov. Že prejšnje leto je zmagal na svetovnem, no, khm, pravzaprav na šolskem tekmovanju za najlepši cvetoči kaktus. Mu bo uspelo tudi letos?

19:30 Globus Hystericus: Sanje uličarjev – Pesem za Keršmančev park – DDV program

varietejska predstava

Globus Hystericus: Sanje uličarjev – Pesem za Keršmančev park
ob 19.30 v Keršmančevem parku

Če obiščete park, ko se dan začne prevešati v večer, lahko naletite na najbolj skrivnostne sprehajalce. Ti ga ob somraku napolnijo s svojimi zanimivi pojavami, spomini in željami. Če ostanete do teme, se lahko prepustite prepletu njihovih življenj in se potopite v njihov notranji svet, njihove strahove, sanje in upe.

Sanje uličarjev so poetična gledališka intervencija za javne parke in njihove obiskovalce. Za parke, v katerih cvetijo rože, ki jih poleti nabirajo okoliški prebivalci in iz njih delajo šopke. Za parke, ki nekaterim pomenijo le bližnjico do doma, drugim pa prijeten kraj za opoldanska srečanja. Za parke, v katerih si zaljubljenci na uho šepetajo sladke obljube, in parke, v katerih se zbirajo starejši in se na klopcah pogovarjajo o svojih tegobah. Za parke, ki so videli vse to in še več …

Sanje uličarjev so varietejska predstava z larvalnimi maskami.  Gre za preproste polne gledališke maske, ki prinašajo svojevrstno sanjsko estetiko. Ta se v uprizoritvi združi z romantičnim pogledom na ulično umetnost. Sanje uličarjev so tako poklon uličnim umetnikom, uličnemu gledališču in javnim prostorom, saj se je naš odnos do njih v zadnjih dveh letih zaradi pandemije močno spremenil.

20:30 Jure Pukl “Broken Circles” feat. Amaya – Maja Keuc* – Smodnišnični oder

letošnji jazz highlight

Jure Pukl, velenjski saksofonist in komponist s svojim enajstim albumom, naslovljenim “Broken Circles”, s stališča zrelega in odgovornega človeka, opazujoč zlorabe, nepravičnosti, laži ter zatiranja, opozarja na družbeno-politično in okoljsko, a tudi gospodarsko problematiko sodobne zahodne družbe. “Broken Circles” tako pooseblja misel, da do boljšega jutri in harmonsko polne ter melodično dodelane, a obenem dovolj odprte glasbe, lahko privedeta le medsebojno zaupanje in skupno prizadevanje za isti cilj. S tem ta projekt postaja ena njegovih močnejših izpovedi, s pomočjo katere se v dneh negotovosti lahko poučimo o marsičem.

Jure Pukl “Broken Circles” feat. Amaya – Maja Keuc so:
Maja Keuc – vokal
Jure Pukl – saksofon
Jani Moder – kitara
Marko Črnćec – klavir
Robert Jukič – bass
Kristjan Kranjčan – bobni

Nedelja, 7. avgust 2022, ob 20.30 na Smodnišničnem odru v Kreativni četrti Smodnišnica.
Vstopnina 10 EUR*, vstopnica velja tudi za koncert Zhlehtet, ki bo ob 22.00 na Večernem odru.

Fotografija: Ksenija Mikor

21:00 Morena – Kino Kamfest

drama, triler

drama, triler / Murina / režija: Antoneta Alamat Kusijanović / scenarij: Antoneta Alamat Kusijanović, Frank Graziano / igrajo: Gracija Filipović, Danica Curcić, Leon Lučev, Cliff Curtis, Jonas Smulders, Niksa Butijer, Mislav Cavajda / 2021, Hrvaška, Slovenija, Brazilija, ZDA / 92′

Napeti odnos med šestnajstletno Julijo in avtoritarnim očetom Antem se začne krhati, ko na njihov dom na jadranskem otoku prispe stari družinski prijatelj Havier. Medtem, ko se njen oče trudi, da bi dosegel poslovni dogovor, se premožni in karizmatični gost Juliji vedno bolj odpira in vzbuja njen upor do staršev. Med vikendom, napolnjenim z velikimi pričakovanji, Julia vleče svojo družino v nevaren vrtinec strasti in nasilja.

Nagrade: Cannes (Zlata kamera za najboljši prvenec), Pulj (otvoritveni film, nagrada za najboljšega debitanta, zlata arena za najboljšo stransko žensko vlogo, nagrada občinstva za najboljši hrvaški film); Bukarešta (nagrada za najboljši film), Hamptons International Film Festival (najboljši film), Festival slovenskega filma (najboljši zvok, nagrada Art kino mreže Slovenije).

21:00 Wiyaala (Gana, Slovenija) – Mestni oder

afriška folk / pop energija

Wiyaala, kar v pevkinem maternem jeziku sissala pomeni »tisti, ki naredi«, je večkrat nagrajena glasbenica iz Funsija, severozahodnega dela Gane. Njeno ustvarjanje se povezuje z zahodnoafriško tradicionalno glasbo in sodobno afropop glasbo, s svojo neustavljivo odprtostjo pa občinstvo vedno navduši in navda z ljubeznijo. Wiyaala sama ustvarja in šiva oblačila, ki jih nosi na nastopih, saj je njena želja avtentično prikazati afriško življenje in kulturo.

Wiyaala so:
Wiyaala – vokal
Miha Petric – kitara
Nejc Škofic – klaviature, vokal
Jošt Lampret – bas kitara
Žiga Kožar – bobni
Lazaro Amed Zumeta – tolkala

Nedelja, 7. avgust 2022, ob 21.00 na Mestnem odru na Glavnem trgu.
Vstop je prost.

22:00 Zhlehtet* – Večerni oder

kozmični jazz

Zhlehtet je glasbeni kolektiv, ki deluje pod vodstvom Roka Zalokarja. Pojavlja se v različnih formatih in združuje unikatni spoj akustičnega in elektronskega zvoka. S koreninami v tradiciji spiritualnega jazza ostaja zvest sporočilu trenutka in medsebojnemu razumevanju.

Zhlehtet so:
Lenart De Bock – saksofon
Rok Zalokar – klaviature, efekti
Žiga Smrdel – bobni

Nedelja, 7. avgust 2022, ob 22.00 na Večernem odru v Kreativni četrti Smodnišnica.

Vstopnina 10 EUR*, vstopnica velja tudi za koncert Jure Pukl “Broken Circles” feat. Amaya – Maja Keuc, ki bo ob 20.30 na Smodnišničnem odru.

Lokacije prizorišč
  • Smodnišnični oder v Kreativni četrti Smodnišnica bo serviral crème de la crème letošnjega glasbenega programa.
  • Večerni oder v Kreativni četrti Smodnišnica bo poskrbel za zaključek vsakega festivalskega večera.
  • Mestni oder bo na Glavni trg prinesel odlično razpoloženje.
  • Otroški oder na Glavnem trgu bo s predstavami razveseljeval najmlajše.
  • Kino Kamfest v samostanu Mekinje z raznolikim in bogatim filmskim programom za mogočnim starodavnim zidovjem.
Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe programa.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve