Naslovnica / Napovedi in obvestila / Danes na Kamfestu (ponedeljek, 14. avgust 2017)

Danes na Kamfestu (ponedeljek, 14. avgust 2017)

Program Kamfesta v ponedeljek, 14. avgust 2017

 

16:00 v Keršmančevem parku: Knjižnica pod krošnjami

17:00 v Keršmančevem parku: Diversity in KUFR sejem

18:00 na Otroškem odru: Gledališče Fru-Fru: Muca Copatarica

Pospravljate copate? Neredni otroci jih ne in tu svoje tačke vmeša Muca Copatarica, ki copate odnese. Otroci se sami podajo v gozd in srečajo veliko živali, ki jim pomagajo poiskati mucin dom.

20:00 na Glavnem odru: Icon

Zasedba Icon s svojo glasbo vstopa v prostore, kamor si sicer ne upamo, a vztrajamo in gremo še globlje, v nove zgodbe, nove podobe, nove melodije. Njihova glasba je dialog med skritimi prostori v nas in galaksijami, dialog med dušo in harmonijami, med mano in tabo. Zato Icon nima nima načrtov, nima želje po dokazovanju, prepričevanju, osvajanju. Ima samo eno ambicijo – da s svojo glasbo briše meje, da navdihuje, da se dotakne najbolj skritih prostorov v nas.

21:00 uri v Mekinjskem samostanu: Paterson

Paterson / režija: Jim Jarmusch / scenarij: Jim Jarmusch / igrata: Adam Driver, Golshifteh Farahani / 2016, Francija, Nemčija, ZDA / distribucija: Fivia / 118’

Jim Jarmusch je ustvaril tiho filmsko pesem o iskanju lepote v najbolj neznatnih trenutkih vsakdanjega življenja ter z njo očaral kritike in občinstvo na zadnjem festivalu v Cannesu.

21:00 uri v Katzenbergu: Pest besed

Slam poezija se je v Sloveniji pojavila tudi v mestu, kjer domuje Kamfest. Koncept slam poezije predstavlja pesniški mogoboj, na katerem še neuveljavljeni in tudi že uveljavljeni poeti stremijo k čim bolj inovativnemu in doživetemu interpretiranju avtorske poezije, njihovo umetniško prepričljivost pa presodi publika skupaj s strokovno žirijo. Kamniški finale, ki je obenem polfinale državnega prvenstva v slam poeziji, se bo letos že drugič odvil v okviru Kamfesta.

21:30 na Večernem odru: Clockwork Psycho

Novembra 2011 sta prišla Clockwork Lilith in Al Eržen na idejo, da ustanovita nov bend. Ker sta oba glasbenika z dolgoletnimi izkušnjami iz ljubljanskih industrial metal, ska punk, oi in punk bendov, se je zadeva hitro premaknila in ideje so se začele uresničevati. Kmalu se jima je pridružil še Dogz in to je bilo to.