Naslovnica / KULTURA / Del Abonmajske sezone 2021 se seli na splet
Dom kulture Kamnik. Foto: Klemen Brumec

Del Abonmajske sezone 2021 se seli na splet

Iz Doma kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik sporočajo, da je Abonmajska sezona 2021 zaradi negotove situacije odpovedana. Abonenti, ki so v letošnjem letu abonma rezervirali, pa bodo lahko uživali v eni brezplačni spletni predstavi, ki jo bodo prenašali v živo z odra Doma kulture Kamnik.

Žal zaradi narave gledaliških predstav in nezmožnosti upoštevanja vseh ukrepov, ki so potrebni za izvedbo dogodkov, načrtovanega abonmajskega programa ne bo mogoče izvesti v klasični obliki, temveč bomo del programa predvajali preko spleta. Tako ekipa kulture v danih razmerah v počastitev vloge in pomembnosti gledališča v vseh njegovih oblikah in dimenzijah za slovensko kulturo nenehno išče načine, da gledališče pride k občinstvu, če občinstvo ne more v gledališče. V program so uvrstili neinstitucionalne predstave, ki so zaradi trenutne situacije na veliki preizkušnji.

Ekipa Doma kulture želi ohranit stik z občinstvom ter gledalce povezati z gledališko umetnostjo, pa čeprav preko spleta.  Takšna oblika ne more nadomestiti pristnega stika med igralci in publiko, ne more nuditi celostnega doživetja gledališča in iz nas izvabiti cele palete odzivov, a ekipa verjame, da lahko le skupaj ohranimo vse izrazne načine človekovega ustvarjanja in kreativnosti na načine, ki jih sedaj zahtevajo razmere in nam jih omogoča sodobna tehnnologija.

Predstave v okviru spletnega abonmaja bodo na ogled tudi za izven.

S prodajo spletnih vstopnic podpiramo nevladni sektor in mu s tem omogočamo, da ohrani svojo bit do trenutka, ko bomo ponovno povabljeni v dvorane, na predstave, na koncerte.

Napoved spletnih predstav iz abonmajskega programa za leto 2021:

Kulturni zavod Godot: Tadej Pišek: Zgodba o prijateljstvu
glasbeno – gledališka pravljica
(na sporedu 15. aprila, ob 18.30) – za Abonma Kam’nček, za izven

Študenteater: !
avtorska predstava
(na sporedu 20. aprila, ob 19.30) – za Maistrov abonma, za izven

KUD Transformator: Čudovita Goga
bufonska predstava
(na sporedu 4. maja, ob 19.30) – za Abonma Kam’na’smeh, za izven

Več informacij o predstavah in nakupu vstopnic na:  
https://www.domkulture.org/slo/program
V juniju razgrinjajo novo abonmajsko sezono 2021/22 v upanju, da bo jesen svetlejša in se bodo z abonenti lahko srečali v živo.

Dom kulture Kamnik
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik