Naslovnica / ŠPORT / Dež je sicer prestavil cilj, ni pa prestrašil 247 tekačev in tekačic

Dež je sicer prestavil cilj, ni pa prestrašil 247 tekačev in tekačic

Na jutranjem štartu 20. gorskega teka na Grintovec, katerega cilj so organizatorji, zaradi slabega vremena in varnosti udeležencev teka, prestavili na Kokrško sedlo, se je v breg pognalo 247 tekačev in tekačic.

Slabo vreme, ki jo je vsaj nekoliko zagodlo organizatorjem in številnim prostovoljcem, ki sodelujejo pri izvedbi 20. gorskega teka na Grintovec, ni prestrašilo več kot tristo tekačev in tekačic, ki so se ob 9. uri zjutraj izpred planinske okrepčevalnice Pri Jurju v Kamniški Bistrici podalo proti precej višje ležečemu gorskemu cilju teka.

Kljub temu, da so v zgodnjih jutranjih urah organizatorji sprejeli sicer težko, vendar povsem pravilno, predvsem pa razumno odločitev, da tek skrajšajo cilj z vrha Grintovca pa preselijo na Kokrško sedlo, pa tekmovalke in tekmovalci niso imeli lahkega dela.

Večino poti jih je namreč močil močan dež, razen s strmino, pa so se morali spopasti še z razmočenim in mestoma zelo spolzkim terenom, vseno pa vse poteka brez večjih težav, s terena pa, vsaj zaenkrat, ni poročil o kakih morebitnih poškodbah.

Po prvih, še neuradnih podatkih, je kralj letošnjega teka na Grintovec oz. Kokrško sedlo postal Luka Kovačič, ki je iz Kamniške Bistrice do Cojzove koče na Kokrškem sedlu potreboval nekaj več kot 47 minut, drugi je Timotej Bečean, tretji pa Gašper Bregar, kar kaže na to, da se v neugodnih vremenskih razmerah najbolje znajdejo domači tekači Kluba gorskih tekačev Papež.

Med ženskami je na v cilj na Kokrškem sedlu najhitreje pritekla Mojca Koligar,  druga je bila Tina Klinar in tretja pa Barbara Trunkelj.

Razen odraslih tekačev in tekačic, ki so se pognali proti končnemu cilju na Kokrškem sedlu, so se na različnih krajših razdaljah in v različnih kategorijah pomerili tudi mladi tekačice in tekačice.

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo, pri IPC Pri Jurju v Kamniški Bistrici, na sporedu ob 13:30.