Naslovnica / ŠPORT / Dež ni ustavil kolesarjev

Dež ni ustavil kolesarjev

Deževno vreme ni ustavilo najpogumnejših kolesark in kolesarjev, ki so se ob 9. uri dopoldne podali na traso najlepše in najtežje kolesarske preizkušnje Maraton Alpe.

Letos se je na štartu zbralo sicer nekaj manj tekmovalk in tekmovalcev kot v preteklih letih, kar gre zagotovo pripisati slabemu vremenu, kajti kolesarji in kolesarke bodo morali biti na današnji preizkušnji še posebej previdni. Temperature so za kolesarjenje sicer kot nalašč, saj jim kolesarjenja ne bo ovirala prehuda vročina, toliko več težav pa udeležencem letošnjega Maratona Alpe utegne, še posebej pri spustih, povzročati mokro in spolzko cestišče, nadejamo pa se, da bo vse skupaj minilo brez hujših padcev in poškodb.

maraton alpe 2016 5

Kdo izmed nekaj manj kot 300 kolesark in kolesarjev, ki so prišli na štart, bo letos uspel najhitreje prekolesariti traso proge, pa bomo najbrž lahko izvedeli že okrog 12. ure, ko bodo najhitrejši kolesarji bržčas že prikolesarili v cilj, zagotovo pa ob 15. uri, ko bo na Glavnem trgu potekala slovesna razglasitev rezultatov in podelitev medalj.