Naslovnica / Črna kronika / Dimniška požara na Bakovniku in Lokah

Dimniška požara na Bakovniku in Lokah

Gasilci so nedeljo končali, današnji ponedeljek pa začeli začeli z gašenjem dimniških požarov na Bakovniku in na Lokah.

Dimniški požar na Bakovniku

V nedeljo zvečer, okoli 22:40, so bili gasilci obveščeni, da je njihova pomoč potrebna na Bakovniku, kjer je, v eni izmed tamkajšnjih stanovanjskih hiš, prišlo do vnetja saj oz. dimniškega požara.

Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Kamnik in Duplica, ki so na zavarovali prizorišče, iz peči iznesli goreč material ter z dimnikarskim orodjem prebili s sajami zamašen dimnik, nato pa stanovanjsko hišo preventivno pregledali še s termovizijsko kamero, izvedli meritev prisotnosti morebitnih nevarnih plinov in objekt temeljito prezračili. Dimniški požar k sreči ni povzročil materialne škode.

Dimniški požar na Lokah

Še en klic na pomoč, ki je prav tako odjeknil zaradi dimniškega požara, so gasilci prejeli tudi danes zjutraj, in sicer nekaj pred 8. uro, ko so bili obveščeni, da je njihova pomoč potrebna na Lokah v Tuhinju.

Gasilska intervencija je trenutno še v teku, tako da podrobnosti o vzrokih in posledicah požara zaenkrat še niso znane, se pa nadejamo, da bodo gasilci tudi v tem primeru uspeli preprečiti nastanek večje škode.

Foto: PGD Kamnik