Naslovnica / NOVICE / Dobrodelne deklice z najboljšo limonado na svetu

Dobrodelne deklice z najboljšo limonado na svetu

Skupina deklic, pravzaprav še punčk med štirimi in devetimi leti, ki so doma v bližini otroškega igrišča med Kranjsko in Ljubljansko cesto, se je odločila, da bodo s prodajo limonade pomagale revnim otrokom.

Kdor se je v minulih nekaj dneh peš ali s kolesom podal po povezovalni poti med Kranjsko in Ljubljansko cesto, je ob vhodu na tamkajšnje igrišče lahko naletel na skupino simpatično ljubkih deklic, ki na majhnih stolčkih sedijo ob dveh mizicah, na katerih je moč videti ožemalnik, kak kozarec, termovko, skledo sladic in kovinsko skrinjico.

 

Od daleč in na prvi pogled sprva vse skupaj izgleda zgolj kot nedolžna počitniška otroška igra, ampak zgolj do trenutka, ko ta ali oni sprehajalec ne pride bliže, deklice pa ga, vljudno in prijazno nagovorijo, če bi morda želel kozarec limonade.

Ponudbi simpatičnih deklic se človek domala ne more upreti, večina izmed mimobežnih sprehajalcev pa se, kot sladoled na vročem soncu, domala stopi, ko deklice žarečih oči vsakemu, ki se mu korak vsaj nekoliko upočasni, če že ne zaustavi, začno v en glas pojasnjevati, da želijo z limonado, ki so jo pripravile same, zbrati kar največ denarja za Anino zvezdico ter s tem, kot pravijo same, pomagati revnim otrokom.

Iskreno navdušenje, vnema in vztrajnost s katero so se lotile svojega počitniškega podviga, limonado namreč pripravljajo in ponujajo že nekaj dni, so naravnost navdihujoče, zato ni nič nenavadnega, da je njihova akcija požela tako navdušenje njihovih staršev, kakor tudi naključnih mimoidočih, ki v zameno za kozarec hladne in preizkušeno odlične limonade, v skrinjico za prostovoljne prispevke kaj radi prispevajo par kovancev, ali celo kak bankovec.

V treh dneh so, kot so nam povedale, uspele zbrati že »ogromno denarja«, saj se je v njihovi skrinjici, v glavnem s kovančki, nabralo 56 evrov, njihovo navdušenje pa se je, domala v istem trenutku, prelevilo v pristno otroško veselje, ko se je izkupiček, domala v istem trenutku, povečal še za dva bankovca.

Vsaj kanec predanosti in zavzetosti, s kakršno so se deklice, ki jih bodo prihodnji teden zamenjali tudi fantje, lotile svojega dobrodelnega projekta, si lahko ogledate v priložnostnem videoposnetu, v  kolikor pa se boste v prihodnjih dneh tudi sami sprehodili mimo njihove stojnice z limonado pri otroškem igrišču med Kranjsko in Ljubljansko cesto, pa tudi sami privoščite kak kozarec limonade.

Obljubljamo, da je najboljša na svetu.