Naslovnica / ŠPORT / Dobrodelni tekači so tudi letos tekli prek Kamnika

Dobrodelni tekači so tudi letos tekli prek Kamnika

Danes popoldne je, kot številna mesta širom sveta, tudi ulice Kamnika preplavil val dobrodelnih tekačev in tekačic, ki so na teku »Wings of life« pritekli iz Ljubljane.

Med tekači, ki so krenili z ljubljanskega Kongresnega trga, je bil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki pa je očitno omagal že pred Kamnikom, kjer ga nismo mogli pozdraviti, so pa številni gledalci zato u bučnim z aplavzom pozdravili številne druge tekače in tekačice, med katerimi ni manjkalo niti domačih, kamniških športnikov.

wings 2016 20

 

Prireditev je, deloma tudi zaradi pomanjkljivih označb, v središču mesta povzročila nekaj prometnih zastojev, kar pa je najbrž zanemarljiva težava v primerjavi s težavami vseh tistih, ki se soočajo s poškodbami hrbtenjače, čemur je bil današnji tek tudi posvečen. Celoten izkupiček startnin današnjega dobrodelnega teka je namreč namenjen fundaciji Wings for life, ki financira raziskave poškodb hrbtenjače.

wings 2016 22

Četudi gre za dobrodelni tek, kjer tekmovalnost ni v ospredju, pa je najbrž vseeno prav, da nekaj pozornosti namenimo tudi rezultatom.

Zelo vidno vlogo na tokratnem teku so odigrali tudi kamniški tekači, saj je Matic Romšak (Via Internatinal) pretekel 46,08 kilometrov in se uvrstil na skupno deseto mesto, v kategoriji M50 pa zmagal in prehitel tudi znanega maratonca Romana Kejžarja. Na 23. mesto se je uvrstil Boštjan Erjavšek (Calcit bike team), s pretečenimi 41,20 kilometri.

Tudi med dekleti sta izstopali dve Kamničanki in sicer je Katja Kosmatin (ŠK Kamnik) na 10. mestu odtekla 31,86 kilometra, Tjaša Romšak pa na 15. mestu do Kamnika oz. do 25,10 kilometra.

wfl matic romsak

Najboljši Kamničan Matic Romšak je povedal: Čestitam vsem tekmovalcem, sploh tistim, ki so nadaljevali iz Kamnika proti Komendi, Cerkljam in Vodicam, saj so bili pogoji zaradi nevihte in nenadne ohladitve zelo težki, mišice pa trde in hladne kar je vsaj meni povzročalo velike težave. Uvrstitve sem vesel, sem pa tek vzel kot pripravo na daljše triatlone od katerih me že v naslednjih tednih čakata dve pomembni tekmi, na katerih bom ponovno lovil normo za svetovno prvenstvo v polovičnem ironmanu v Avstriji, v Zadru pa se bomo na isti distanci pomerili na odprtem prvenstvu Hrvaške.