Naslovnica / NOVICE / Dogodivščine Jurija Murija na OŠ Frana Albrehta

Dogodivščine Jurija Murija na OŠ Frana Albrehta

Učenci neobveznega predmeta Umetnost in šolski band OŠ Frana Albrehta so na predvečer kulturnega praznika v naš večnamenski prostor privabili številne obiskovalce.

Razlog za to je bil Juri Muri, ki je s seboj s svojega drugega obiska na črni celini pripeljal zvestega prijatelja Bonga. Skupaj sta se odpravila na potep po naši prelepi Sloveniji ter raziskala mnoge kotičke naše prelepe domovine, nazadnje pa, ne boste verjeli, prišla tudi v Kamniški konec.

V vlogi Jurija se je odlično odrezal VAL ANTONIN, njegovega  črnskega prijatelja Bonga je odigral YOUSSEF MURAD,Kekčeva pesem in še več ostalih je izzvenela iz grla PIKE ŠALA,  za petami jim je kar naprej skakljal veveriček OŽBEJ KOTNIK, v Belo Krajino nas je s pesmijo Otona Župančiča popeljala TAMARA TOMANIĆ, povezovalki ANAMARIJO KOTNIK in NEŽO PATRICIJO PODLOGAR pa je nazadnje s trniči z Velike planine razveselil pastir ZINEDIN.

S plesom in petjem je predstavo polepšalo še šestnajst plesalk, ki so blestele kot Ljubljančanke, Kekčeve spremljevalke, Koroška dekleta….

Da je predstava res polno zazvenela, je poskrbel šolski band pod vodstvom MARKA BRAČIČA.

Priredbo Pavčkove zgodbe, režijo in scenografijo je pripravila Meta Kregar.

Fotografije: Mira Rifl in Janez Bergant