Naslovnica / NOVICE / Dokumentarno-igrani film Po stezi pastirjev in tekačev bo predstavljen tudi na 12. festivalu gorniškega filma

Dokumentarno-igrani film Po stezi pastirjev in tekačev bo predstavljen tudi na 12. festivalu gorniškega filma

V okviru 12. festivala gorniškega filma, ki bo potekal v Cankarjevem domu, bo v ponedeljek, 26. 2. ob 16. uri,  v Kosovelovi dvorani na ogled dokumentarno-igrani film Po stezi pastirjev in tekačev.

Dokumentarno-igrani film režiserja Petra Vrčkovnika prikazuje edinstveno Veliko planino kot sožitje kulturne dediščine in športa. Igrivi preplet pripovedk, iger pastirčkov v idiličnosti bajt in zvonjenju kravjih zvoncev, gonje živine na planino po poti gorskih tekačev in boj tekačev s strmino in samim seboj.
Film, kjer se čuti srčnost, ponos in zanos, čudovita in nepozabna zgodba za vse sodelujoče: tekače, organizatorja, številne prostovoljce in sponzorje …

Film je nastal ob evropskem prvenstvu  v gorskih tekih na Veliko planino, ki ga je organiziral Klub gorskih tekačev Papež.

Pred ogledom filma, ki si ga lahko ogledate tudi s klikom na zgornji video, bo potekal razgovor z režiserjem in glavnimi protagonisti filma, na projekcijo filma Po stezi pastirjev in tekačev, ki bo v okviru 12. festivala gorniškega filma potekala v Cankarjevem domu, pa ste lepo povabljeni tudi vi.