Naslovnica / NOVICE / Doživljajski tabor v lovski koči na Selih

Doživljajski tabor v lovski koči na Selih

Letos se je zaključil že tretji Doživljajski tabor, ki ga Športno in kulturno društvo Sela organizira za otroke. Prijavilo se je veliko otrok, vendar smo jih zaradi prostorske omejitve,  sprejeli samo omejeno število.  Tabor sta vodili  Katja Koprivnikar in Nataša Pivec, sodelovali pa so tudi Jerneja Berlec, Špela Repič, Maja Jelenko Mlakar in Lili Konda, ki je vsak dan poskrbela za okusno kosilo in malico.

Otroci so tri počitniške dni preživeli v idiličnem okolju, kjer so lahko spoznavali naravo in gozd, se igrali štafetne igre, ustvarjali s kamenčki in še mnogo drugega.

Poleg druženja in igre v naravi, pa smo letos za otroke pripravili tudi nekaj posebnosti;

Že prvi dan nas je revirni gozdar Rok odpeljal v gozd in nam povedal mnogo zanimivih stvari o drevesih in gozdu nasploh.

Obiskala nas je tudi arheologinja Janja Železnikar in nam pokazala, kaj dela arheolog, kako potekajo izkopavanja in kako se dokumentirajo arheološke najdbe. Pokazala nam je tudi nekaj pomembnejših arheoloških najdbišč v tuhinjski dolini in okolici. Bilo je nadvse zanimivo in tudi poučno.

V gozdu so otroci  iskali zaklad s pomočjo zemljevida in reševali naloge. Pri tem so si pomagali in sodelovali v skupini. Popoldne pa so oblikovali okvirje za svoje slike.

V sredo smo se odpravili na pohod na Črnivec in si tam privoščili sladoled. Dan pa smo zaključili s plesom za starše, ki so se ga otroci naučili zelo hitro, Špela pa je otrokom polepšala obraze s poslikavami. Za starše sta Aleš Štrajhar in Primož Pirc pripravila okusno pogostitev.

Čas tabora je minil zelo hitro in upamo, da se drugo leto spet zberemo in se tri dni imamo nadvse imenitno.

Nataša Pivec
Fotografije: ŠKD Sela