Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Društvo pivovarjev Slovenije s priznanjem nagradilo kamniške pivovarje

Društvo pivovarjev Slovenije s priznanjem nagradilo kamniške pivovarje

priznanje pivovarna mali grad1Kamniških piv in pivovarskega truda naših lokalnih pivovarjev ne cenijo samo ljubitelji piva, ampak tudi njihovi stanovski kolegi, ki so se združili v Društvo pivovarjev Slovenije in na rednem letnem sestanku društva, Anjo in Urbana Florjančič (Pivovarna Mali grad) ter Janeza Skoka (Maister Brewery) nagradili s posebnima priznanjema.

Društvo pivovarjev Slovenije je na rednem letnem sestanku, ki je pred dnevi potekalo v osrčju dežele hmelja – Žalcu, kamniškima pivovarjema Anji in Urbani Florjančiču iz pivovarne Mali grad, podelili posebno priznanje za prispevek k razvoju »craft« oz. butičnega pivovarstva, Janezu Skoku – Maister Brewery, pa priznanje za spodbujanje »gipsy« oz. gostujočega pivovarstva, saj Janez Skok velja za prvega »cigajnarja« med slovenskimi pivovarji, ki svoje pivo vari brez svoje pivovarne.

Društvo pivovarjev Slovenije se trenutno na vse pretege trudi, da bi se pivu, ki ga v marsikateri evropski državi uvrščajo med hrano, znižala trošarina za pivovarje, saj se Slovenija uvršča med prvih 5 držav z najvišjo trošarino na pivo v Evropi.

kamfest pivo 12Anja in Urban Florjančič – Pivovarna Mali grad

kikstarter-pivo7Janez Skok – Maister Brewery – prvi slovenski pivovarski ‘cigajnar’

Prejetim priznanjem kamniških pivovarjev vsekakor kaže nazdraviti tudi z njihovim pivom, če ne prej, pa vsaj 22. marca 2016, ko bo tudi v Kamniku gostovala Pivopisova izobraževalno-degustacijska turneja »Katero pivo je pravo zame?«, in sicer v Pubu pod Skalo, kjer že nekaj časa potekajo redna mesečna srečanja pivoljubcev.