Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Družba T-2 je kupila KKS Kabel Kamnik d.o.o.

Družba T-2 je kupila KKS Kabel Kamnik d.o.o.

Družba T-2 je danes sklenila pogodbo za nakup kamniškega operaterja KKS Kabel Kamnik, ki storitve televizije, interneta, digitalne IP telefonije in mobilne telefonije, ki na Kamniškem storitve ponuja preko 3.500 uporabnikom.

Kot je navedeno v sporočilu za javnost, z današnjim podpisom pogodbe T-2 od dosedanjih lastnikov pridobiva lastništvo v družbi KKS Kabel Kamnik, ki telekomunikacijske storitve preko koaksialnega oziroma optičnega omrežja na širšem kamniškem področju ponuja že od leta 1996.

Naj spomnimo, da je Zavod KKS Kamnik, kot edini družbenik konec lanskega leta ustanovil družbo KKS KABEL KAMNIK, d.o.o., ki je z dnem 7. 2. 2019 od Zavoda KKS Kamnik prevzela izvajanje telekomunikacijske dejavnosti.

Na podlagi danes podpisane pogodbe bo KKS Kabel Kamnik skupaj z novim lastnikom omogočil širitev obstoječega omrežja z nadgradnjo z optičnimi povezavami, kar naj bi, po napovedih novih solastnikov, dosedanjim uporabnikom omogočilo boljšo uporabniško izkušnjo in koriščenje najnovejših ter najsodobnejših telekomunikacijskih storitev.

Danes sklenjeni posel bo veljaven, ko ga v postopku presoje koncentracije dovoli Agencija za varstvo konkurence.