Naslovnica / ŠPORT / Državno prvenstvo v triatlonu: Tjaša Vrtačič in Jan Škrjanc nadaljujeta z uspehi

Državno prvenstvo v triatlonu: Tjaša Vrtačič in Jan Škrjanc nadaljujeta z uspehi

Ne mine državno prvenstvo povezano s triatlonom, da ne bi postal absolutni državni prvak vsaj en član kamniškega triatlonskega kluba Trisport.

Ta vikend je za nami je državno prvenstvo, tokrat v sprint triatlonu, ki ga je gostilo Kočevje, v organizaciji TK Inles Riko Ribnica. Tekma je bila kot vedno odlično izpeljana in kljub napovedanim ploham, je vreme zdržalo do konca.

Več kot 200 tekmovalcev se je pomerilo v akvatlonu, super in sprint triatlonu.

V sprint triatlonu je Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm) obdržala lanskoletni naslov državne prvakinje, med fanti pa je odlično kazalo Matevžu Planku, a je zaradi želodčnih težav tekmo s težavo zaključil. K sreči pa ga je na 2. mestu nadomestil Jan Škrjan, (TK Trisport Exoterm),  ki se je za sedemnajstletnika ponovno odlično izkazal.

Med odru absolutnih zmagovalcev v super sprint triatlonu sta stala še dva člana kamniških klubov: Vita Škrjanc (TK Trisport Exoterm) je zasedla 3.mesto, Žiga Podgoršek (TK Utrip), pa 2.mesto.

Sprint triatlon:

moški – 1. mesto Matija Meden (TK 3KM), 2. mesto Jan Škrjanc (TK Trisport Exoterm), 3. mesto Matic Močnik (ŠDP)

ženske – 1. mesto Tjaša Vrtačič (TK Trisport Exoterm), 2. mesto Katja Hočevar (TK Telemach Ljubljana), 3. mesto Nina Mandl (MULTISPORT Krško)

 

Super sprint triatlon:

moški – 1. mesto Jakob Mamič (TK Telemach Ljubljana), 2. mesto Žiga Podgoršek (TK Utrip), 3. mesto Jakob Močnik (ŠDP)

ženske – 1. mesto Monika Bartol (Triatlon klub Inles Riko Ribnica), 2. mesto Lara Mihevc (TK Logatec), 3. mesto Vita Škrjanc (TK Trisport Exoterm)

Omenjeni triatlonci pa niso edini, ki so se okitili z medaljami državnega prvenstva.

Največ povedo fotografije, ki jih je tudi tokrat posnel Tomaž Vrtačič in si jih lahko  ogledate na FB strani TK Trisport.

Rezultati triatlon Kočevje 2018

Napisala: Nataša Planko
Foto: Tomaž Vrtačič

X