Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Dušan Papež, kandidat s podporo volilvcev in LTS

Dušan Papež, kandidat s podporo volilvcev in LTS

Dušan Papež Foto: dusanpapez.si

Dušan Papež Foto: dusanpapez.si

Duško Papež, 15.3.1958, Kamnik, Podjelše 2, 1241 Kamnik – Emil Grzinčič in skupina volivcev

Županski kandidat, ki kandidira s podporo volivcev ter Liste Toneta Smolnikarja in najresnejši protikandidat aktualnemu županu.

Samostojni podjetnik, ljubitelj narave, hribov in športa, ustanovitelj in predsednik Kluba gorskih tekačev, podpredsednik Športne zveze Kamnik, član Združenja za gorske teke pri AZS, dolgoletni aktivni član Obrtne zbornice Kamnik, človek, ki med prijatelji in znanci velja za poštenjaka, dobrega in zaupanja vrednega človeka, na katerega se je mogoče zanesti.

Človek dejanj, ki je iz majhne delavnice naredil in ustvaril priznano družinsko podjetje ter iz ideje, pravzaprav iz stave, o teku na Grintovec, naredil uspešno zgodbo in tekmovanje svetovnega slovesa.

Timski človek, ki zna sodelovati z ljudmi, povezovati in motivirati, ne zgolj z besedami in lastnimi sredstvi, ampak tudi s svojim zgledom. Nenazadnje je Dušan Papež človek, ki je, s svojo neizmerno vztrajnostjo in trmo, premagal tudi raka. Še več, kljub posledicam, ki mu jih je pustila huda bolezen, se loteva podvigov, ki so naporni še zdravemu človeku. Naporen himalajski treking, še posebej na berglah, pač ni ravno od muh.

Vsekakor dober in primeren županski kandidat, za katerega smo lahko, še posebej tisti, ki ga že dlje časa poznamo tudi osebno, prepričani, da bi znal biti tudi dober župan in bi mu z veseljem dali svoj glas, vendar…

Navkljub vsem pozitivnim človeškim lastnostim in širini, ki jo Dušan premore, je s svojo kandidaturo marsikaterega svojega znanca in prijatelja spravil v nemajhno zadrego. Pa ne zaradi sebe samega, ampak zgolj in samo zaradi dvomljive druščine s katero se je obdal, oz. se mu je nalepila, v predvolilnem času.

Javna podpora nekdanjega dolgoletnega župana, njegove liste in lobijev, ki so desetletje in pol obvladovali občino ter počeli domala vse kar se jim je zljubilo, ne glede na to, ali je bilo to za Kamnik dobro, ali ne, važno, da niso trpeli njihovi osebni in poslovni interesi, Dušanovi kandidaturi zagotovo ne koristi, prej nasprotno. Saj ne, da Dušanu ne bi verjeli, le ne zaupamo nekaterim njegovim podpornikom, ki utegnejo, na račun mesta in občine, svojo podporo predrago ‘zaračunati’ in se, pri stranskih vratih, znova prikrasti v občinsko stavbo v kateri je, kljub štiriletnemu zračenju, še vedno zaznati vonj zatohlost zaplankanega duha in alkoholnih hlapov.

Tega si Kamničani in prebivalci občine Kamnik zagotovo ne želimo in iskreno verjamem, da si česa takšnega ne želi niti Dušan Papež, katerega kandidatura bi bila, brez nepotrebnega bremena preteklosti, ki so mu jo navlekli in obesili nekateri njegovi podporniki, mnogo lažja, zanesljivejša, predvsem pa neobremenjena in brez madeža.

Če kje, ravno v politiki pride do izraza pregovor, ki pravi: “Kdor lega s psi, vstaja z bolhami.”, zato si Dušan Papež, kot zelo dober županski kandidat, ki bi znal biti celo odličen župan, morebitne srbečice, v obliki neuspeha na volitvah, ne sme preveč jemati k srcu, saj možni volilni neuspeh ne bo odražal nezaupanja vanj, temveč bo kvečjemu posledica še ene njegove lepe lastnosti, prevelike vere in zaupanja v ljudi. Včasih, žal, tudi v napačne.

Predvolilne kampanje sicer še ni konec in če se Dušanu res uspe, po vseh pričakovanjih, uvrstiti v drugi krog županskih volitev, mogoče lahko še kaj popravi, čeprav je škoda najbrž že prevelika, da bi se jo dalo zgolj na hitro poklepati, zakitati in na novo pobarvati. Vendar, pustimo se presenetiti, saj Dušan to zna in najbrž tudi zmore.