Naslovnica / NOVICE / Dva nova avtomatska defibrilatorja v Kamniku in Podgorju

Dva nova avtomatska defibrilatorja v Kamniku in Podgorju

Kamnik in Podgorje sta od včeraj, po zaslugi Komunalnega podjetja Kamnik in podjetja CI&CA, bogatejša za dva nova avtomatska defibrilatorja, ki sta nameščena ob vhodu v Komunalno podjetje Kamnik in pri tehničnih pregledih oz. avtopralnici v Podgorju.

V sporočilu za javnost so v Komunalnem podjetju Kamnik navedli, da so se za nakup avtomatskega defibrilatorja odločili z namenom družbene koristi ter z namenom dvigovanja ravni kakovosti posredovanja nujne medicinske pomoči.

Oba defibrilatorja sta javno dostopna, do avtomatskega defibrilatorja, ki je nameščen na vhodu v upravo Komunalnega podjetja Kamnik ob Keršmančevem parku, pa usmerja tudi prometna signalizacija oz. obvestilna tabla, ki je nameščena na Cankarjevi cesti.

V Komunalnem podjetju Kamnik navajajo, da je tovrstna označitev javno dostopnega avtomatskega defibrilatorja ena izmed prvih, če že ne edina v Sloveniji, v vodstvu omenjenega podjetja pa zagotavljajo, da bodo s podobnimi usmerjevalnimi tablami označili vsaj še nekaj lokacij na območju Kamnika.

Nadvse pohvalno pa je, da so, razen namestitve obeh avtomatskih defibrilatorjev, v obeh podjetjih,  ob pomoči reševalk in reševalcev Nujne medicinske pomoči Kamnik ter direktorja ZD Kamnik dr. Saša Rebolja, za svoje zaposlene včeraj pripravili tudi praktičen prikaz oživljanja in uporabe avtomatskega defibrilatorja.

 

V Komunalnem podjetju Kamnik in podjetju CI&CA se sicer nadejajo, da pomoči obeh javno dostopno nameščenih naprav ne bo nihče potreboval, če pa bodo z njima uspeli rešiti eno samo življenje, bo vrednost nakupa neprimerljiva in več kot poplačana.