Naslovnica / Črna kronika / Dve kolesarski nesreči in požar mizarske delavnice v Mostah
Foto: PGD Moste

Dve kolesarski nesreči in požar mizarske delavnice v Mostah

Neprevidna kolesarja sta se v Kamniku poškodovala v dveh različni prometnih nesrečah, v požaru mizarske delavnice v Mostah pri Komendi, pa je nastalo za okoli 250.000 evrov škode.

Gasilci, reševalci in policisti so imeli včeraj precej naporno nedeljsko dopoldne, saj so morali v Kamniku posredovati pri dveh kolesarskih nesrečah, v Mostah pri Komendi pa so gasili gorečo mizarsko delavnico.

Kolesar je trčil v avto

Kamniške urgentne službe so bile včeraj dopoldne (okoli 10. ure) obveščene, da je v križišču Cankarjeve in Maistrove ceste v Kamniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar z električnim kolesom.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesrečo povzročil kolesar, ki je v križišču zavil na pas za vožnjo in vozil v obratni smeri, pri tem pa trčil v zadnji del osebnega vozila, ki je v križišču zavijalo.

V nesreči se je kolesar, ki so ga oskrbeli reševalci NMP Kamnik, lažje poškodoval, zaradi prometnega prekrška pa mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali prizorišče, na električnem kolesu odstranili baterijo ter do prihoda policije usmerjali promet in pomagali reševalcem NMP Kamnik.

Padec kolesarja na Starem gradu

Do druge kolesarske nesreče je prišlo že kmalu po prvi, saj so bili gasilci, reševalci in policisti, okoli 10:45, klicani na Stari grad, kjer je njihovo pomoč potreboval padli kolesar.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana je bilo ugotovljeno, da se je kolesar, približno 1 kilometer pred Starim gradom, peljal po klancu navzdol, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa izgubil nadzor nad kolesom ter padel. Pri padcu se je kolesar lažje poškodoval, zaradi česar je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom.

V zvezi z nesrečo policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ustrezno pa bodo ukrepali, ko bodo znane vse okoliščine padca. Gasilci PGD Kamnik so na prizorišču padca pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja, zavarovali kraj nesreče ter policistom nudili asistenco.

Požar mizarske delavnice v Mostah

Le dan po zahtevnem gašenju v Žejah, pa so imeli z gašenjem novega požara, do katerega je tokrat prišlo v mizarski delavnici v Mostah pri Komendi, obilo dela tudi gasilci PGD Moste, Komenda in Križ.

Okoli 11.30 so bili namreč obveščeni o požaru mizarske delavnice v naselju Moste, v kateri je zagorela žagovina pod tekočim trakom delovnega stroja. Gasilci so stroj odmaknili in pogasili požar, po podatkih Policijske uprave Ljubljana pa je bilo ugotovljeno, da se je v delavnici vnel stroj za obdelavo lesa, ki ga je ogenj v celoti uničil.

Kriminalisti, ki so tekom včerajšnjega dneva opravili ogled kraja požara, zaenkrat niso zaznali znakov kaznivega dejanja, saj je šlo za okvaro na stroju, po prvih ocenah pa je v požaru nastalo za okoli 250.000 evrov materialne škode.