Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Filmski večer pod zvezdami na Stari grad privabil številne obiskovalce

Filmski večer pod zvezdami na Stari grad privabil številne obiskovalce

Včeraj zvečer je na Starem gradu potekal Gorniški filmski večer, na katerem se je odvrtel izbor treh plezalnih filmov zadnjega Festivala gorniškega filma. Poletne temperature in pestro dogajanje je na vzpetino nad mestom privabilo precej obiskovalcev, ki so pod zvezdami preživeli prijeten večer.

Festival gorniškega filma, ki je letos februarja potekal že 10. zapored, je največji tovrstni festival v Sloveniji in tudi član Mednarodne zveze gorniškega filma. Vsako leto se organizatorji s projekcijo v petih mestih po Sloveniji trudijo predstaviti bogat filmski program iz gorskega sveta ter ga obogatiti s številnimi spremljevalnimi dogodki. V okviru 2. Pohodniškega festivala v Kamniško-Savinjskih Alpah je tudi Kamnik gostil projekcijo treh plezalnih filmov, prejemnikov nagrad za najboljši film festivala – film Črta na nebu je dobil častno pohvalo žirije za plezalni film, Panaroma pa nagrado za najboljši plezalni film.

gorniski vecer stari grad 4

Pred začetkom projekcije je Založba Sidarta predstavila knjigo Alpski bojevniki avtorice Bernadette McDonald, ki govori o slovenskih plezalcih in njihovih neverjetnih dosežkih svetovnih razsežnosti. Skozi vsebino knjige se je urednica Ines Božič Skok sprehodila s Tonetom Škarjo, alpinističnim veljakom in prejemnikom nagrade za življenjsko delo na področju alpinizma, ki je zbranim preko projekcije svojih fotografij pokazal nekaj izmed številnih odprav kamniških alpinistov.

 

Na Starem gradu so na svoj račun prišli tudi najmlajši, ki so se ob pomoči članov Plezalnega društva Kamnik lahko povzpeli po plezalni steni, adrenalinska skupina Thin Slackline pa je napela elastične »gurtne« na katerih so lahko svoj pogum preizkušali tudi starejši.

gorniski vecer stari grad 1

Brezplačen dogodek je obiskovalce na Stari grad vabil peš in kar nekaj pohodnikov si je privoščilo aktiven petkov večer. Na vrhu je bilo poskrbljeno tudi za brezplačno pijačo, ki jo je omogočilo podjetje Nektar Natura, in jedačo, za katero je skrbel Waffle to go.

 

Navdihujoče zgodbe ljudi so navdušile zbrane gledalce, ki so se ob odhodu v dolino že veselili prihodnjih večerov v soju zvezd.

Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah pa se s tem šele dobro začenja. Pester program dogodkov preverite na www.kamnik-savinja-alps.com

Besedilo in fotografije: Sara Vidmar,
Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik