Naslovnica / Trači in tračnice / Finale nogometne lige prvakov s Kregarjevega

Finale nogometne lige prvakov s Kregarjevega

Ker konfiguracija terena športnega stadiona na Kregarjevem, ki je v največje veselje lokalnim kozam in gorskim tekačem, zaenkrat še ne dopušča izvedbe regularne nogometne tekme, se je tradicionalni finale kregarjevske nogometne lige Stari : Mladi tudi letos odvil na Črnivcu.

Po poročanju našega lokalnega športnega dopisnika, ki mu morda čisto vsega le ne gre verjeti, je sobotni nogometni finale lige prvakov s Kregarjevega, ki je v dobršni meri zasenčil tudi kolesarsko dogajanje na francoskem turu, na Črnivcu uspel tudi letos.

Spričo številnih poškodb starejše selekcije, katere vrste so bile pošteno razredčene zavoljo epidemije išiasa, prostatitisa in hemoroidov, je finalni dvoboj, tako kot lani, kljub neizkušenosti, pomanjkanju kilometrine in domnevno slabši kondicijski pripravljenosti, pripadel mlajši selekciji, ki je ob koncu tekme slavila z rezultatom 6:4.

Tradicionalni nogometni dvoboj, na katerega so se reprezentanti obeh ekip že leta poprej fizično pripravljali s skupinsko košnjo, žaganjem in čiščenjem krajevnih cestnih muld in kanalov, je tudi tokrat minil v prijateljskem duhu in brez težjih poškodb, le fanatična skupina navijačic, ki se združujejo v Aktiv nogometnih žena Kregarjevo, je mladinski selekciji očitala preveliko agresivnost do njihovih partnerjev ter celo, navkljub vsem priporočilom NIJZ-ja, prekomerno uporabo različnih razkužil. Naj pa dodamo, da so bile v svojih kritikah vseeno razmeroma poštene, saj so bili podobnih očitkov povezanih z razkuževanjem, zvečer in za štirimi stenami, domnevno pa celo ob pomoči različnih (trših) kuhinjskih pripomočkov, deležni tudi člani njihove najljubše selekcije.

Da je vse skupaj minilo v duhu fair playa, je skrbela neprizanesljiva sodniška trojka, ki jo je, kot glavni sodnik vodil Franc Sitar, medtem ko sta Mitja Romšak in Franci Zavolovšek, zaradi poškodb in bolniškega staleža, odigrala pomembno vlogo sedečih sodnikov.

Skratka, kot smo že omenili, sobotno športno druženje mladinske in veteranske reprezentance Kregarjevega je potekalo je v sproščenem prijateljskem vzdušju, ki je bilo tako prijetno, da menda na Kregarjevem, če se je moč zanesti na informacije, ki prihajajo iz sosednjih Županjih Njiv, že podpisujejo peticijo za preimenovanje njihovega domačega kraja v Prijateljevo.