Naslovnica / ZANIMIVOSTI / Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

V najvišje ležečih slovenskih termah, v Termah Snovik, katere vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili pred finalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Srečanje tokrat ni bilo čisto običajno, saj so prioritete tekmovanja skrb za čisto okolje, zaščita narave, ekološke vrednote, nove okolju prijazne energije in pereči aktualni problemi, povezani z našim planetom. Terme Snovik, ki so uveljavljena zelena destinacija, so tako postale idealen kraj za srečanje finalistk pred zadnjim dejanjem, ko bomo izvedeli, katera od finalistk bo nasledila aktualno Miss Earth Slovenije 20109, Charnée Bijön Bonno in se okronala z nazivom Miss Earth Slovenije 2020. V Termah Snovik so že od začetka svojega delovanja zavezani delovanju z roko v roku z naravo in veliko odgovornostjo v skrbi za okolje, v katerem sobivajo in soustvarjajo svoje programe termalne sprostitve. Kot prve v Sloveniji so prejele priznani certifikat Ecolabel (Eko Marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem.

Finalistke so tako imele izredno priložnost sprehoditi se po eko poteh razvoja termalnih užitkov in eko zaveze ter odkrivati Kneippovo filozofijo petih elementov zdravega načina življenja. V največjem spominu jim bo zagotovo ostalo posebno Kneippovo bosonogo doživetje. Bosonogo so se podale v neokrnjeno naravo Tuhinjske doline po nagrajeni Tematski poti leta 2018, se povezave z naravo, občutile stik z zemljo, se potopile v gozdno kopel in se preizkusile v štorkljasti hoji. Naravo so začutile z vsemi čuti, tudi okusile so pristno lokalno kulinariko po Kneippovih priporočilih.

 

Vabljeni k spremljanju posnetka finalnega dogodka s kronanjem nove Miss Earth Slovenije 2020, ki bo na voljo 21.09.2020 na YouTube kanalu na uradnem naslovu nacionalne organizacije »Miss Earth SI«. Žal zaradi priporočil in ukrepov varovanja zdravja organizator ne bo izvedel običajnega dogodka kot v preteklih letih. Zmagovalka se bo takoj po kronanju pridružila virtualnem svetovnem izboru Miss Earth 2020, ki bo potekal do konca oktobra, ko bomo prvič v zgodovini dobili virtualno lepotno kraljico. Slovenskim finalistkam želimo veliko eko projektov in uspehov pri tekmovanju.

Stanka Parkelj Rozina, Terme Snovik
Foto: Arhiv Miss Earth Slovenije