Naslovnica / NOVICE / FOTOFEST aktivnost projekta Večgeneracijski center poteka sočasno s kamniškim festivalom Kamfest

FOTOFEST aktivnost projekta Večgeneracijski center poteka sočasno s kamniškim festivalom Kamfest

Pod koordinacijskim okriljem Mladinskega centra Kotlovnice tudi tekom leta 2021 poteka projekt Večgeneracijski center Ljubljana (VGC), v okviru katerega se izvajajo številne aktivnosti in brezplačne delavnice namenjene otrokom, mladim in starejšim iz socialno ogroženih okolij, ter osebam z nižjo delavno aktivnostjo. Z namenom in v luči želje po čim izrazitejši pro-aktivaciji kar najširše skupnosti mladih tudi med poletjem, projekt VGC nudi priložnost priključitve VGC aktivnosti FOTOFEST, ki se odvija v časovnem okviru, ki sovpada s Kamniškim festivalom Kamfest.

VGC, ki v MC Kotlovnica deluje pod okriljem nosilca projekta Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, predstavlja prostor zbiranja in srečevanja v lokalnem okolju, njegov namen pa je raznovrstno aktivno in kreativno druženje, ohranjanje in širjenje socialne mreže, ter zadovoljevanje potreb različnih ranljivih ciljnih skupin, družin in posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih.

FOTOFEST je aktivnost, ki je namenjena predvsem mladim, njen izbrani časovni okvir izvedbe oziroma časovni preplet s potekajočim kamniškim festivalom pa mladim omogoča najprimernejšo izpeljavo večdimenzionalnega in večplastnega učenja ter eksperimentiranja z profesionalno dogodkovno fotografijo.

Aktivnost stremi k aktivaciji mladih fotografov na tem področju ter jih z uporabo različnih aktivnosti opolnomočiti za nadaljnje in aktivnejše delovanje na tem področju. Dnevno si udeleženci sami izbirajo dogodke, ki bi jih želeli fotografirati, ob tem pa se jim nudi podpora (v obliki predlaganih tehnik ki jih lahko uporabijo in prikazom le teh; s kakšnim dodatnim kosom opreme ki ga sami nimajo – npr. kvalitetnejšo lečo; strokovni napotki, ipd.) da to čimbolj uspešno opravijo. Dnevno na krajših sestankih pred začetkom vsakodnevnega dogajanja skupinsko komentirajo in debatirajo o že posnetih fotografijah, iščejo prostore za izboljšavo, hkrati pa je to tudi prostor za pozitivno kritiko in pohvalo njihovih posnetih del.

V sklopu programa sta planirani tudi dve predavanji oziroma srečanji z zunanjima mentorjema. Prvo in že poteklo predavanje in srečanje se je dogodilo z Markom Alpnerjem, enim najboljših koncertnih fotografov v Sloveniji, ki je med drugim tudi uradni fotograf skupine Siddharta, Dan D, Hamo & Tribute 2 Love, in mnogih drugih. Marko je spregovoril o svojih izkušnjah kot koncertni fotograf, ter delil z udeleženci aktivnosti nekaj trikov ter nasvetov, ki jih bodo udeleženci lahko uporabili v prihodnjih izzivih. Drugi dopolnilni zunanji mentor bo Luka Kotnik (foto reporter), ki bo z udeleženci aktivnosti delil izkušnje iz reportažne fotografije, ki jih je nabiral v letih fotografiranja gasilcev ter služb prve pomoči na intervencijah in ob naravnih nesrečah, ter kot fotoreporter za največjo komercialno medijsko hišo v Sloveniji. Po opravljenem predavanju bodo udeleženci opolnomočeni in opremljeni z znanjem, da bodo tudi sami lahko vzeli fotografijo kot platformo za prikaz zgodbe.

Ob zaključku FOTOFEST aktivnosti se bo naredil pregled ustvarjenih del, potekle aktivnosti se bodo ovrednotile, stekel pa bo tudi reflektivni pogovor o celotni izkušnji tekom katerega se bodo zbrali vtisi vseh udeležencev.

Navkljub temu, da je aktivnost FOTOFEST že v polnem teku, se ji tekom njenega poteka lahko priključite tudi še novi zainteresirani, ki bi svojo ekspertizo krmiljenja s fotografskim objektivom želeli izpopolniti na način, oziroma v kontekstu, kot vam je bil na kratko ravnokar predstavljen.

V primeru zainteresiranosti, prosimo kontaktirajte glavnega mentorja aktivnosti, Jana Šuštarja, stik s katerim lahko vzpostavite prek sledečega email naslova: jan.sustar.7@gmail.com

Javni razpis za izbor operacij financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru projekta Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

9. Prednostna os: Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine.
9.1 Prednostna naložba: Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti.
9.1.3 Specifični cilj: Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Projekt podpirajo tudi Mestna občina Ljubljana, občina Kamnik, občina Vrhnika, občina Grosuplje in občina Ivančna Gorica.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve