Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so pogasili »korona piknik«

Gasilci so pogasili »korona piknik«

Kljub prepovedi kurjenja v naravnem okolju so bili gasilci včeraj zvečer obveščeni, da nekdo ob reki Kamniški Bistrici (znova) kuri ogenj.

Včeraj zvečer, nekaj pred 20. uro, so bili gasilci obveščeni, da na obrežju reke Kamniške Bistrice, v bližini brvi med Volčjim Potokom in Radomljami,  nekdo kuri ogenj. Gasilci PGD Kamnik so ob prihodu na kraj ugotovili, da sta na omenjenem kraju nenadzorovano gorela dva taborna ognja, ki so ju pogasili, medtem ko »tabornikov«, ki so se najbrž razbežali ob prihodu gasilskih vozil, na kraju ni bilo več.

»Korona tabor« so si ogledali policisti, ki so ugotovili, da »taboriščnikov« oz. oseb, ki so kurile ni več na kraju, zato bodo, zaradi suma kršitve uredbe o kurjenju v naravnem okolju, še naprej nadaljevali z zbiranjem obvestil.

Najverjetneje tudi zaradi tega, ker se je, v času preventivne prepovedi zbiranja in zadrževanja na javnih mestih, tovrstno »taborništvo«, na različnih mestih širom občine, kar precej razpaslo, o čemer pričajo tudi fotografije, ki nam jih je poslala naša bralka.

 

Le-ta je namreč odkrila, da je gozd ob kanalu med pasjo šolo na Duplici ter jezom na Kamniški Bistrici v času, ko je prepovedano zbiranje in druženje na javnih mestih, postal zelo priljubljen kraj za (ilegalno) druženje in piknike.

V omenjenem gozdu je namreč moč najti ostanke večjega ognja ter, kot pravi bralka, ogromna količina odpadkov, med katerimi prevladujejo pivske pločevinke in plastični krožniki z ostanki hrane.

Če bi (zaenkrat) neznanim ljubiteljem druženja v naravi morda še lahko odpustili neodgovorno vedenje in kršitev preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, pa jim onesnaževanja narave najbrž ne moremo.

Predvsem zaradi tega, ker se bodo prej in lažje pozdravili, kot pa za seboj pospravili.

Naj pa ob tem mimogre še dodamo, da kamniških gozdov, z namenom onesnaževalnega druženja, ne obiskujejo zgolj »korona taborniki«, ampak tudi čisto običajni nemarneži.

 

»Lep« primer tovrstnega nezaželenega obiskovanja narave je namreč moč najti ob cesti, ki vodi v Rudnik, kamor je neznanec ponovno pripeljal cel kup najrazličnejših smeti, zaradi česar bi omenjenemu nemarnežu privoščili, da ga novi korona virus pošlata vsaj toliko, da bi mu bila odrejena karantena, kajti le-to  bi lahko preživel kar v gozdu, kjer si je očito že začel urejati začasno prebivališče.