Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so posredovali pri iztekanju lepila in uhajanju plina

Gasilci so posredovali pri iztekanju lepila in uhajanju plina

Gasilci PGD Kamnik so morali včeraj popoldne najprej posredovati na Fužinah, kjer je iz vozila iztekalo lepilo, zvečer pa še v Mengšu, kamor so bili klicani na pomoč zaradi domnevnega uhajanja plina.

Ko smo pred dnevi poročali, da so kamniški gasilci bogatejši za novo pridobitev, orodno gasilsko vozilo za reševanje pri nevarnih snoveh in množičnih nesrečah, si najbrž ni nihče mislil, da ga bodo morali že dan kasneje uporabiti in preizkusiti tudi na tudi na terenu, kamor so na dve intervenciji odhiteti že včeraj.

Iztekanje lepila na Fužinah v Kamniku

Včeraj, 20. 2. 2021, so gasilci PGD Kamnik, nekaj pred 13. uro, prejeli obvestilo, da iz tovornega prostora parkiranega vozila na Fužinah v Kamniku izteka neznana snov ter se steka v kanalizacijski jašek.

Gasilci so na kraju dogodka najprej zaustavili iztekanje snovi, ki so jo kasneje identificirali kot lepilo na vodni osnovi, lepilo odstranili s tal in iz avtomobila ter na pomoč, da bi se kdo ne ujel „na limanice“ oz. da izteklo lepilo ne bi povzročalo še dodatnih in nepotrebnih težav, poklicali še ekipo Komunalnega podjetja Kamnik, ki je očistilo kanalizacijske jaške in spralo tla.

Vonj po plinu v Mengšu

Že drugo noč zapored pa so šli gasilci PGD Kamnik, ki so noč pred tem posredovali pri prometni nesreči na Lazah, znova spat kasneje, kot bi si najbrž želel marsikdo med njimi, saj so okoli 22:30 prejeli še en klic na pomoč, in sicer iz Mengša.

 

Njihova pomoč je bila potrebna na Kersnikovi ulici v Mengšu, kjer so stanovalci enega izmed tamkajšnjih stanovanjskih objektov zaznali vonj po plinu. Kamniški gasilci so z merilno napravo na kraju izmerili koncentracijo plinov, ki ni pokazala prisotnosti nevarnih snovi, so pa vseeno temeljito pregledali plinsko napeljavo in na zahtevo stanovalke zaprli plinsko pipo ter ji svetovali, da pokliče servis za plinske peči.