Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so s skale sredi reke rešili mucka

Gasilci so s skale sredi reke rešili mucka

Mačku, ki je obtičal na skali sredi reke Kamniške Bistrice, so na pomoč priskočili kamniški gasilci.

Danes popoldan so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da njihovo takojšnjo pomoč potrebuje mucek, ki je, iz neznanega razloga, pod Titanovo brvjo v Kamniku obtičal na večji skali sredi reke Kamniške Bistrice.

Kot smo od kamniških gasilcev in gasilk že vajeni, so članice in člani PGD Kamnik nesrečnemu mačkonu – brez najmanjšega oklevanja – priskočili na pomoč ter, seveda ustrezno opremljeni in zavarovani, nemudoma zabredli v hladno hudourniško reko z namenom, da mačka varno spravijo nazaj na obrežje.

Četudi je ribiško razpoloženi muc še nekoliko prej s skale proseče mijavkal na pomoč, je nenadna pozornost gasilcev, ki so po ledeno mrzli vodi bredli proti njemu, v njem prebudila korajžo daljnih afriških sorodnikov, zaradi česar jo je, kljub temu, da je tvegal mokre tačke, ne da bi mu bilo prav dosti pomagati, kar sam jadrno odkuril nazaj proti obrežju.

Kako in na kakšen način se je muc znašel sredi reke, sicer ni povsem jasno, vseeno pa iskreno upamo, da se je mačkon zgolj namenil lovit ribe, ne pa – bog ne daj, da mu je pri »rečnem izletu pomagal« kak živalim nenaklonjen občan, ki se ga je morebiti želel na ta način celo znebiti.

 

Četudi je muc na obrežje prišel brez izdatne pomoči gasilk in gasilcev, pa so se le-ti, s svojo pripravljenostjo in požrtvovalnostjo, na katero se lahko zanesejo tako občani, kot živali, danes znova nemalo izkazali, za kar si vsekakor zaslužijo vsaj pohvalo in zahvalo.