Naslovnica / ŠPORT / Gašper Ribič bo prevzel moško ekipo Calcita Volleyballa

Gašper Ribič bo prevzel moško ekipo Calcita Volleyballa

Dozdajšnji trener odbojkaric Calcita Ljubljane Gašper Ribič ne bo več trener aktualnih državnih prvakinj, svojo trenersko pot bo nadaljeval v moški ekipi Calcita Volleyballa. Marko Brumen, ki je Kamničanom prinesel pokalno lovoriko in drugo mesto v državnem prvenstvu, se je s klubom sporazumno razšel.

Čeprav je za odbojkarji Calcita Volleyballa izredno uspešna sezona, saj so Kamničani po letu 2003, ko so bili zadnjič državni prvaki Slovenije, v klubske vitrine spet pripeljali lovoriko za naslov slovenskih pokalnih zmagovalcev, bo Marko Brumen po štirih izredno uspešnih sezonah, zapustil kamniške vrste. Vodstvo kluba se je odločilo, da ga bo na klopi zamenjal Gašper Ribič, ki je v treh sezonah, kolikor časa je vodil ekipo Calcita Ljubljane, osvojil pokalni naslov, v zadnjih dveh sezonah pa je bil z njo državni prvak. Ob tem so bile kalcitovke še dvakrat najboljše v srednjeevropski ligi, v minuli sezoni pa so prvič igrale v ligi prvakinj.

»Z Markom Brumnom smo se po štirih uspešnih letih sporazumno razšli, veseli pa me, da se nam je uspelo dogovoriti z Gašperjem Ribičem, s katerim smo podpisali enoletno pogodbo. Ženska ekipa je za zdaj brez trenerja, vendar se tudi to v kratkem obeta rešitev,« je bil kratek v svojem komentarju Gregor Hribar, predsednik OK Calcit Volleyball, ki je še dodal, da za zdaj v obeh ekipah še ni nobenih sprememb glede igralskega kadra.

Novi trener Kamničanov Ribič je trenutno na dopustu v Združenih državah Amerike.

Miha Štamcar