Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Glede prodaje sladoleda v Toscani so (bili) zmedeni so tudi inšpektorji

Glede prodaje sladoleda v Toscani so (bili) zmedeni so tudi inšpektorji

Prodaja sladoleda, na način, kot ga ima urejenega kamniška slaščičarni Toscana je, kljub pomislekom inšpektorjev, po mnenju pristojnega ministrstva, dovoljena.

Objava obvestila, da je v kamniški slaščičarni Toscana, vsak dan od 12. do 19. ure, moč znova kupiti sladoled, slaščice in kavo, ki jih odnesete s seboj, ni naletela zgolj na številne pozitivne odmeve in odzive zadovoljnih ljubiteljev dobrega sladoleda, ampak je, spričo številnih nejasnosti, sprožila tudi številna vprašanja ter priklicala celo inšpektorje, ki so, ker so želeli tolmačenje pristojnega ministrstva, Toscani včeraj začasno prepovedali obratovanje.

Kot je pojasnil Matic Tršan, direktor podjetja Gabrun d.o.o. oz. kamniške slaščičarne Toscana, je včeraj, 9. 4. 2020 prišlo do prekinitve prodaje sladoleda, saj jim je bil s strani inšpektorata izdan ukrep prenehanja obratovanja. Ukrep se je, bo besedah Tršana, nanašal na gostinsko dejavnost Slaščičarne Toscana, ki pa je Slaščičarna Toscana, od 4. 4. 2020, trenutno več ne opravlja. Glavna dejavnost Slaščičarne Toscana je namreč od nedavnega prodaja živil na drobno, in sicer sladoleda, sladic in kave v zaprti embalaži. Na to dejavnost se ukrep ne nanaša, zato je danes, 10.4.2020, prodajalna Toscana znova odprta.

Skratka, po enodnevnem začasnem zaprtju, je danes v Toscani znova moč kupiti sladoled, vsem strankam, ki so včeraj zaman želele kupiti sladoled, pa se Matic Tršan, v imenu Slaščičarne Toskana, za nevšečnosti opravičuje ter jim obenem želi lepe praznike in veliko zdravja.

 

X