Naslovnica / NOVICE / Gorniški filmski večer je napolnil dvorišče Starega gradu

Gorniški filmski večer je napolnil dvorišče Starega gradu

Pohodniški festival, ki ga pripravljajo turistične organizacije na območju Kamniško – Savinjskih Alp, se je v Kamniku začel z Gorniškim filmskim večerom na Starem gradu.

Ogled gorniškega filma Šerpa – Spor na Everestu na priljubljeni izletniški točki v naročju gora je posebno doživetje, kar je spoznalo tudi več kot 200 obiskovalcev filmskega večera. Ti so dodobra napolnili prostor na Starem gradu. Obiskovalce je ambient navdušil. Številni med njimi so se poslužili tudi brezplačnega avtobusnega prevoza na Stari grad.

Pohodniški festival v Kamniško  Savinjskih Alpah, ki ga pripravljajo turistične organizacije v Kamniško – Savinjskih Alpah, je uradno odprt. Festival poteka od četrtka, 22. junija do nedelje, 25. junija in sicer v vseh občinah na območju Kamniško – Savinjskih Alp. Gre za tretji zaporedni festival, katerega namen je ponuditi paleto raznovrstnih dogodkov za vsak okus. Otvoritev 3. Pohodniškega festivala je bil v četrtek, 22. junija, v Solčavi.

 

Film Šerpa – Spor na Everestu, ki je bil predvajan na Starem gradu, govori o resničnih dogodkih. Leta 2013 so mediji poročali o šokantnem prepiru med plezalci iz Evrope in jeznimi šerpami pod najvišjo goro sveta Mount Everestom. Film je na 11. Festivalu gorniškega filma prejel tudi nagrado.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik

 

Na področju Kamnika bodo v okviru 3. pohodniškega festivala sledeče prireditve:

  1. junij ob 9. uri: Krožna pot po Kamniški Bistrici z ogledom zanimivosti. Udeležba pohoda je brezplačna, zbor pa je pred Plečnikovem dvorcu v Kamniški Bistrici. Organizator: PD Kamnik
  2. junij ob 10. uri: Pohod po podeželju z degustacijo »Od kmetije do kmetije«. Zbor pred pohodom je pri Termah Snovik. Prispevek za vodenje, degustacijo in kopanje v Termah Snovik pa znaša 15 evrov na osebo. Obvezna pa je predhodna prijava. Organizator: TD Tuhinjska dolina in Terme Snovik.
  3. junij ob 10. uri: Dobrodelni tek za Cirius Kamnik ob njihovi 70-letnici. Tek bo potekal po pešpoti ob Kamniški Bistrici, začel pa se bo pred vhodom v Arboretum Volčji Potok. Štartnina znaša 10 evrov na osebo. Organizator: Cirius Kamnik.
  4. junij ob 17. uri: Nočni pohod na predvečer Dneva državnosti. Izhodiščna točka pohoda, ki bo potekal od Potoka preko Snovika na Goro sv. Miklavž, je v Potoku v Tuhinjski dolini. Organizator: TD Gora sv. Miklavž.
  5. junij ob 7.30: Dan kamniških planin: organizirana tura na Kokrsko sedlo. Tura je zahtevna, saj bo potrebno premagati 1200 m višinske razlike, zato organizator opozarja na primerna oblačila, dobro planinsko obutev in dovolj tekočine. Koča na Kokrskem sedlu je odprta. Začetna točka je Dom v Kamniški Bistrici. Organizator: PD Kamnik.
  6. junij ob 9. uri: Otroški pohod »Po stopinjah Palčka Snovička«. Udeležba na otroškem pohodu je brezplačna, začetna točka pa so Terme Snovik. Organizator: Terme Snovik.
  7. junij ob 15. uri: Tunjiško pravljično raziskovanje. Družine bodo na krajšem vodenem pohodu spoznale Tunjice, ob 17. uri pa bo sledil pripovedovalski dogodek za udeležence pohoda in ostalo publikov. Začetek pohoda in kasnejše dogajanje bo na parkirišču pod cerkvijo sv. Ane v Tunjicah. Organizator: Društvo Tunški glas in Knjižnica Kamnik.
  8. junij ob 20. uri: predavanje Gorniška narava Velike planine. Predavanje bo potekalo v Domžalskem domu na Mali Planini (1534 m). Predaval pa bo mag. Borut Peršolja, geograf in inštruktor planinske vzgoje. Organizator: PD Domžale.

Več informacij o 3. Pohodniškem festivalu v Kamniško – Savinjskih Alpah najdete na strani: http://kamnik-savinja-alps.com/.

X