Naslovnica / ŠPORT / Gorska kolesarja Naglič in Kranjc sta uspešno prišla do cilja na Cipru

Gorska kolesarja Naglič in Kranjc sta uspešno prišla do cilja na Cipru

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc sta od četrtka do nedelje uspešno premagovala kilometre in številne izzive na etapni dirki na Cipru. Posebej uspešen je bil Naglič, ki je v moški konkurenci elite končal na 19. mestu. Krajnc je bil 32.

Skupne zmage na dirki Cyprus Sunshine Cup se je veselil Švicar Lars Foster pred Američanom Howardom Grottsom in Dancem Sebastianom Finijem Carstensenom. Naglič je po štirih etapah za Fosterjem zaostal 16 minut in 36 sekund, Krajnc pa 30 minut in 18 sekund.

Prvo od štirih etap je sicer zmagal Švicar Thomas Litscher, Naglič je bil 25., Krajnc pa 34. Drugi dan je Naglič končal na 23. mestu, Krajnc 42., prvi je bil Grotts.

V tretji etapi je bil najhitrejši Čeh Jaroslav Kulhavy, Naglič je bil izvrsten 14., Krajnc pa 35. V zadnji etapi se je proslavil Grotts, Naglič je končal na 16. mestu, Krajnc pa na 25.

»Štiri etape sem odpeljal z glavo, tako kot sva se dogovorila s trenerjem in brez tehničnih napak. Z rezultati sem zadovoljen, prav tako s pripravo, ki sem jo opravil v pripravljalnem obdobju. Res sem srečen, mislim, da sem na pravi poti, da v letošnji sezoni dosežem še več kot v lanski. Čeprav sem nekoliko zbolel pred potjo na Ciper, mi je je zdravje tukaj služilo. Sedaj sledi malo regeneracije ter na polno v nadaljevanje sezone,« je štiridnevno dirkanje na Cipru pokomentiral Naglič, ki nad dobro pripravljenostjo ni presenečen. »Vedel sem, da sem dobro pripravljen. Nisem pa vedel, kako so pripravljeni ostali. Vesel sem, da sem se boril s temi fanti, ki sem jih lani videl le na startu in cilju. Upam, da mi kaj podobnega uspe tudi na svetovnih pokalih,« je še pojasnil Korošec v dresu Calcit Bike Teama.

»Vedel sem, da imam v krosu možnost pridobiti nekaj časa in mest v skupnem seštevku, saj sem se na maratonu dobro počutil, a me je proti koncu počasi pobiralo. Od starta sem začel pametno. Vedel sem, da ne smem biti preveč zadaj in hkrati moram hraniti noge za zaključek. Vedel sem, da sem okoli 30. mesta, na kratkih klancih sem bil močen, tehnika mi ni predstavljala težav in končal sem na 25. mestu. S celotno dirko sem zadovoljen,« pa je povedal Krajnc.

Calcit Bike Team