Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci pod Grintovcem že drugi dan iščejo pogrešanega planinca

Gorski reševalci pod Grintovcem že drugi dan iščejo pogrešanega planinca

Planinca, ki je pogrešan že od včeraj, gorski reševalci še vedno iščejo pod Grintovcem. Zaradi vremena je onemogočeno iskanje s helikopterjem, glede na okoliščine in zahtevne zimske razmere v visokogorju, pa obstaja resna bojazen, da se je planinec ponesrečil.

Včeraj zvečer, nekaj po 19. uri, so bili kamniški gorski reševalci obveščeni o pogrešanem planincu, ki se je že v jutranjih oz. dopoldanskih podal proti Grintovcu, od koder pa se ni vrnil. Nazadnje naj bi se dopoldne javil izpod strehe Grintovca, nato pa je za njim, vsaj za enkrat, izginila vsaka sled, prav tako pa je njegov telefon, na katerega so ga poskušali priklicati tudi gorski reševalci, zvonil v prazno.

Na zahtevno iskalno akcijo pogrešanega in izkušenega planinca srednjih let, ki naj bi se je proti Grintovcu podal z vso potrebno opremo, ki jo v tem času zahtevajo razmere, so se že včeraj zvečer podali člani GRS Kamnik ter Kranj. Gorski reševalci so avto pogrešanega našli parkiran v bližini spodnje postaje tovorne žičnice na Kokrško sedlo, kljub temu da so območje Grintovca, vključno z vrhom, pregledali z obeh smeri, pa pogrešanega ponoči niso uspeli najti.

Iskalna akcija je trajala do okoli polnoči, nakar so gorski reševalci, zaradi izjemno zahtevnih ter nevarnih zimskih razmer, slabe vidljivosti, vetra in sneženja, iskalno akcijo začasno prekinili in sestopili.

 

Ker je gorskim reševalcem s pomočjo tehnologije uspelo določiti približno lokacijo mobilnega telefona pogrešanega planinca, le-ta naj bi se nahajal na kranjski strani Grintovca, so danes zgodaj zjutraj z iskalno akcijo nadaljevali gorski reševalci iz Kranja, medtem ko so kamniški v pripravljenosti, da jim, če bo to potrebno, nemudoma priskočijo na pomoč.

Zaradi vremenskih razmer je iskanje pogrešanega planinca zelo otežkočeno, saj vreme ne dovoljuje, da bi se v iskanje lahko vključil tudi helikopter, vseeno pa gorski reševalci, kljub vsem okoliščinam, ki nakazujejo, da bi se pogrešani planinec lahko tudi ponesrečil, ne izgubljajo upanja, ampak bodo, kot vedno, storili vse, da pogrešanega planinca čim prej najdejo.

Foto: GRS Kamnik