Naslovnica / Napovedi in obvestila / Gospodinje v petkah: Vikend spoznavanja

Gospodinje v petkah: Vikend spoznavanja

Vse dame, ki bi si želele oddahniti od vsakdanjega življenja, vabimo v samostan Mekinje na Vikend spoznavanja, ki bo potekal 11. in 12. junija 2021.

Energetsko nabit vikend v ženski družbi nas bo popeljal na umirjanje in samoraziskovanje ženskih aspektov po tradicionalnih znanjih iz preteklosti. Prepustili se bomo vetrovom z vseh strani sveta in odkrivali ključe, ki nas povežejo z našim bistvom in odprejo vrata znanja.

Po večerji, ki nam jo bodo postregli v samostanski jedilnici, sledi še meditacija za popoln zaključek dneva.

Spale bomo v starodavnih samostanskih sobah brez kopalnic, ki so daleč od razkošja, vendar skrivajo polno zgodb žena, ki so tu bivale pred nami, sledi večerni molk, ki ga prekinemo šele naslednje jutro pri zajtrku.

Po zajtrku se zberemo in se odpravimo v Svečarstvo Stele, kjer bomo pod budnim očesom mojstra svečarstva izdelovale voščene lepotice.

Prve primere sodobnega oblikovanja sveč lahko najdemo pri arhitektu Jožetu Plečniku, ki je skupaj s svečarsko delavnico Stele iz Kamnika, oblikoval celo vrsto unikatnih sveč. Z unikatnim oblikovanjem sveč, zlasti za cerkvene potrebe, so se ukvarjali tudi v nekaterih samostanih (vir: https://kulturnadediscina.si/about/svecarstvo/).

Naše dvodnevno druženje  zaključimo s samostanskim kosilom.

Cena paketa: 169 €/osebo

Program je nastal v sodelovanju s podjetjem Spiriton d.o.o. Prijave zbiramo preko telefonske številke 031 392 158 ali elektronske pošte info@samostanmekinje.si.

Javni zavod Mekinjski samostan