Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Gostota poselitve županskih kandidatov

Gostota poselitve županskih kandidatov

 

Kilavo poletje z obilico padavin in vrtičkarsko naravnana politična mikroklima sta, več kot dobro, vplivali na letošnjo sortno izbiro kamniških županskih kandidatov.

Za objekt poželenja v obliki županskega stolčka in lente, se bo letos za glasove volilcev potegoval cvetober osmih različnih kandidatov, najrazličnejših barv, oblik in političnih prepričanj. Vsekakor pisan, skorajda kičast, šopek kandidatov, med katerimi pa, žal, ni nobene kandidatke. Ker pa volitve od nas zahtevajo vso resnost, smo pripravili poglobljeno strokovno študijo z namenom, da ugotovimo, kje kamniški županski kandidati najbolje uspevajo in se razmnožujejo.

Iz zemljevida na katerem so označena uradna (pre)bivališča kandidatov, je moč razbrati, da županski kandidati najbolje uspevajo ob južnem toku reke Kamniške Bistrice, oz. na jugu občine, medtem ko severno od Kamnika, vendar še vedno v njegovi neposredni bližini, uspemo najti zgolj posamezna, nekoliko bolj razseljena primerka, ki malenkostno odstopata od ustaljenega vzorca medsosedske poselitve, pri čemer pa ne gre zanemariti, da je tamkajšnja mekinjska ravnica nekoliko redkeje poseljena.

Tuhinjski dolini, oz. porečju Nevljice letošnja sezona ni naklonjena, saj od izvira do izliva Nevljice, pa tudi ob Motnišnici, ni vzklil niti en sam županski kandidat, da kandidatke sploh ne omenjamo. Izgleda, da se je tamkajšnje politično polje izčrpalo že ob državnozborskih volitvah in referendumih, ki si letos sledijo kot vremenske neprilike. Letos je res, kot kaže, leto katastrof: žled, toča, poplave, nalivi, referendum, troje volitev…

Zanimivo je, da se županski kandidati lokacijsko pojavljajo v parih, kar kaže na lokalno ugodno mikroklimo, še bolj pa na pregovorno tekmovalnost sosesk in sosedov, nekako v smislu, če imajo pri sosedu županskega kandidata, ga imejmo pa še pri nas.

Spričo pomanjkanja sredstev nismo mogli raziskati načina razmnoževanja županskih kandidatov. Uradno priznana teorija, ki jo zagovarjajo zlasti v politično aktivnih krogih, sicer pravi, da se tovrstni kandidati razmnožujejo predvsem nespolno, največkrat s po(d)taknjenci, mendtem, ko je ljudski glas mnenja, da gre za spolno razmnoževanje, oz. navadno jeb…

Iskreno se nadejamo, da smo naravi in politiki letošnji davek že poravnali, saj se drugače lahko le s strahom pričakujemo konca leta in vragolije morebitne nove lokalne oblasti.