Naslovnica / Črna kronika / Gozdni požar v Volčjem Potoku

Gozdni požar v Volčjem Potoku

Popoldan je v Volčjem Potoku prišlo do dokaj obsežnega gozdnega požara, ki je zajel kakih 2000 metrov gozdne površine.

Ob 16.26 je eden izmed krajanov gasilce obvestil, da je v Vočjem Potoku, v smeri od kamniške obvoznice proti Rudniku, prišlo do gozdnega požara v  katerem je, na nekoliko težje dostopnem in težje prehodnem terenu, do katerega gasilci niso mogli z vozili, zagorela suha gozdna podrast, plameni pa so zajeli kakih 2000 kvadratnih metrov površine.

pozar volcji potok

Na klic so se odzvali gasilci PGD Kamnik, PGD Duplica in PGD Šmarca, ki so na kraj prihiteli z osmimi vozili, 42 gasilcev pa je požar, po kakih dveh urah borbe z ognjenimi zublji, uspelo uspešno pogasiti. Kljub temu, da je požar že pogašen, bodo gasilci PGD Duplica teren v večernih urah še enkrat temeljito pregledali ter po potrebi izvajali tudi požarno stražo.

 

Na prizorišču so bili prisotni tudi policisti, ki raziskujejo vzroke požara, po govoricah, ki zaenkrat še niso potrjene, pa naj bi obstajala tudi možnost, da bi bil lahko požar tudi posledica neodgovorne igre z ognjem “dveh mulcev”. Ampak, kot že rečeno, zaenkrat gre samo za neuradne govorice.

X