Naslovnica / ŠPORT / H2O polo novice: Vaterpolisti državno prvenstvo začeli z zmago

H2O polo novice: Vaterpolisti državno prvenstvo začeli z zmago

Vaterpolisti Kamnika so z zmago začeli državno člansko prvenstvo. Mlada kamniška ekipa je na bazenu Kodeljevo v soboto, 21.1.2017, pričakala Koper 1958.

Začetek tekme je bil izenačen, v nadaljevanju pa se je z nekaj dobrimi obrambami izkazal kamniški vratar Martin Mihelič, ki je soigralcem omogočil nekaj hitrih protinapadov. Čeprav je bila kamniška klop kratka zaradi bolezni, v zadnjem trenutku so zaradi vročine in bolezni odpovedali igranje kar trije igralci, se je na koncu vse dobro izteklo in je bila zmaga z 12:7 zaslužena.

Strelci za Kamnik so bili, Debevec Tadej 4, Nikolič Nik in Blaž Briški 3, Sokler Luka in Zorman Jaka 1 gol. Člani igrajo naslednjo tekmo v Mariboru z AVK Branik 1.2.2017.

Mladinci VD Kamnik so odigrali 3.kroge državnega prvenstva. V 1.krogu so izgubili z AVK Triglav 16:9, nato so premagali VK Koper 1958 10:5 in AVK Kokro 22:2.

Dečki in deklice do 15 let so na turnirju v Mariboru premagali VK Ljubljana Slovan 15:3 in VK Koper 1958 14:4.

Dečki do 13 let so trenutno še neporaženi, saj so vse tekmece premagali. Kamnik: AVK Triglav 7:2, Kamnik : AVK Branik 7:2, Kamnik : Ljubljana Slovan 4:3, Kamnik: Koper 1958 17:2. Ekipa do 13 let je bila najbolj aktivna, saj je sodelovala na dveh mednarodnih turnirjih. Božično novoletni turnir se je igral v Kranju v konkurenci 10 ekip iz Srbije, Hrvaške in Slovenije so Kamničani osvojili 6.mesto, takoj po novem letu se je ekipa letnika 2004 odpravila v Žilino, na Slovaškem, konkurenca osmih ekip jim je prinesla dragocene mednarodne izkušnje. Končno 4.mesto je bilo sicer malo manj od želja, toda včasih je za uspeh potrebno tudi nekaj sreče, ki jo fantje tokrat niso imeli.

Naša najmlajša ekipa, ki nastopa na turnirjih malega vaterpola, uspešno napreduje, saj je od prvega turnirja, ko so vse tekme gladko izgubili, zdaj tudi kakšno tekmo zmaga.

Dare