Naslovnica / POUDARJENO / Inti Maček je znova osvojila naslov državne šahovske prvakinje

Inti Maček je znova osvojila naslov državne šahovske prvakinje

Mlada kamniška šahistka Inti Maček je osvojila naslov državne prvakinje v pospešenem šahu v kategoriji deklic do 10 let ter tretje mesto med deklicami v standardnem šahu.

Minule dni sta se odvili dve državni šahovski državni prvenstvi za mlajše kategorije v starosti od 8 do 18 let, na obeh pa je znova zablestele tudi perspektivna kamniška šahistka Inti Maček, ki igra za Šahovski klub Komenda.

V Rogaški Slatini, kjer se je med 16. in 22. 2. 2019 odvijalo 26. posamično šahovsko državno prvenstvo v standardnem šahu mladih v kategorijah od 8 do 18 let, se je Inti Maček, ki bo letos napolnila 9 let, pomerila v kategoriji deklic do 10 let, pri čemer se je povečini borila s kakim letom in pol starejšimi vrstnicami. V petih dneh so deklice odigrale 7 kol, pri čemer je ena šahovska partija dolga dve do tri ure, Inti pa je na koncu osvojila 3. mesto, kar je odličen dosežek.

 

V soboto, 23. 2. 2019, se je odvilo še 20. posamično državno prvenstvo v pospešenem šahu (10min+5s) za mlade v kategorijah do 8 do 18 let, ki ga je, pod okriljem Šahovske zveze Slovenije, organizirala Evropska šahovska akademija Maribor in na katerem je nastopilo 272 igralcev in igralk, ki so v enem dnevu odigrali kar devet kol, zaradi različnih kategorij in velikega števila igralcev, pa se prvenstvo konča šele pozno v večernih urah.

 

Inti Maček je ponovno presenetila tudi na tem prvenstvu, saj je na 9 odigranih partijah osvojila kar 8 točk in tudi letos osvojila naslov državne prvakinje do 10 let.

Iskrene čestitke!