Naslovnica / NOVICE / Irska veselica v Pubu Pod Skalo

Irska veselica v Pubu Pod Skalo

Pub Pod skalo je sinoči ponovno opravičil svoj pubovski naziv, kajti skupina Noreia je podskalski kvartir (hm, je šefica Vesna potemtakem lisička? 🙂 )  napolnila z irskimi vižami, ki ustne kar same vabijo v izmenjavo grenko-sladkih poljubov s širokoustim kozarcem temnega irskega piva s poreklom iz dežele sv. Patrika, ki je godoval pred nedavnim.

Sveti Patrik, zavetnik Irske, ki mora biti najmanj bratranec našega sv. Martina, je bil nekdanji pajdaš irskih tolovajev, ki so mu omogočili vesela najstniška leta, zato naj me koklja brcne (naj mi Podgorci občutljivejše narave ne zamerijo kokošje primerjave), če ni, namesto z vinom, ki bi v njegovih krajih lahko tekmovalo kvečjemu z domačim jabolčnim kisom slabše kvalitete, raje maševal s pivom.

Skratka, skupina Noreia, v imenu se skriva nekdanja in še danes skrivnostna podalpska prestolnica Norika, je v Pubu Pod skalo zakuhala prav luštno veselico in popestrila že tako pestro sobotno dogajanje, kar je bil zagotovo zadosten razlog za nekoliko podaljšano rajanje, pri čemer je najboljše to, da je vse skupaj trajalo kar precej dolgo.

Nedvomno je bila podskalska irska veselica nov lušten dogodek, kajti nenazadnje imamo Slovenci in Irci kar precej skupnega, če že nič drugega, že precejšnje veselje do glasbe in pijače.