Naslovnica / Črna kronika / Iskrivo in smrdeče občinsko jutro

Iskrivo in smrdeče občinsko jutro

Kamniški gasilci so posredovali v stavbi Občine Kamnik, v kateri so zaposleni zaznali vonj po zažganem.

Danes zjutraj, okoli 7:45, so gasilci prejeli poziv, da je njihova pomoč potrebna v stavbi Občine Kamnik na Glavnem trgu, saj so zaposleni že ob vstopu v občinsko stavbo zaznali vonj po zažganem.

Še pred prihodom gasilcev je vzroke za smrad odkril občinski hišnik, ki je ugotovil, da se vonj po zažganem širi iz električne omarice pri vratarnici, v kateri se je iskrilo in nekaj malega tudi zagorelo, zaradi česar je nemudoma pograbil gasilni aparat ter poklical gasilce.

Posredovali so gasilci in gasilke PGD Kamnik, ki spričo prisebnega hišnikovega ukrepanja sicer niso imeli prav veliko dela, so pa s termo kamero temeljito pregledali precej problematično elektro omarico, v kateri je očitno prišlo do kratkega stika, iskrenja, taljenja plastike in manjšega požara.

Občina k sreči ni pogorela, sam požar v električni omarici pa prav tako ni povzročil kake večje škode, le delo v občinski stavbu utegne biti danes vsaj nekoliko moteno, saj bo moral električno napeljavo v občinski hiši bržkone temeljito pregledati in urediti tudi ustrezno usposobljen električar.