Naslovnica / NOVICE / Izjemen uspeh: Kamniški dijaki so absolutni zmagovalci festivala »Več znanja za več turizma«

Izjemen uspeh: Kamniški dijaki so absolutni zmagovalci festivala »Več znanja za več turizma«

Ekipa dijakov 4. letnika Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ki jo sestavljajo Luka Štruklec, Žan Potočnik in Sadije Ajazaj, je pod mentorskim vodstvom prof. Valerije Vilfan in prof. Milana Mandeljca, s projektno-raziskovalno nalogo z naslovom »STOP SMOGU, postala absolutni zmagovalec 13. festivala »Več znanja za več turizma«

zmaga dijaki 2

S projektno nalogo »Stop smogu, z naravo v slogu«, ki smo jo pred časom predstavili tudi na našem portalu, so se kamniški dijaki danes predstavili tudi na sejmu NATOUR Alpe – Adria 2016, in sicer na Turistični tržnici srednjih šol, ki je letos potekala na temo zelenega turizma, z zanimivo projektno-raziskovalno, ki se loteva ekološko-turistične problematike mirujočega prometa v Kamniku, pa so se na 13. festivalu »Več znanja za več turizma«, odrezali več kot odlično, saj so prejeli kar dve zlati priznanji ter bon v vrednosti 500 €, in sicer za sodelovanje na sejmu ter najbolje ocenjeno predstavitev na tržnici, s tem pa postali tudi absolutni zmagovalci letošnjega, 13. festivala »Več znanja za več turizma«.

Njihov videospot, kateremu ste lahko tudi sami namenili všeček, pa se je v konkurenci 42 videoposnetkov, uvrstil na odlično 3. mesto, zato se ekipa vsem, ki ste glasovali za njihov videospot, iskreno zahvaljuje za vašo podporo.

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo na temo razvoja turizma raziskovalne naloge, ki jih predstavijo na turistični tržnici.

zmaga dijaki 1

Dijakom 4. letnika Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Luki Štruklecu, Žanu Potočniku in Sadije Ajazaj ter njihovim mentorjema prof. Valeriji Vilfan in prof. Milanu Mandeljcu iskreno čestitamo za izjemen dosežek, s katerim so dober glas o Kamniku ter Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra, na najboljši možni način ponesli širom Slovenije ter pokazali in dokazali, da kamniška srednja šola in njeni dijaki zasluženo in upravičeno sodijo med najboljše v Sloveniji.

Iskrene čestitke!