Naslovnica / NOVICE / Izšla je 2. številka Špitavskih novic

Izšla je 2. številka Špitavskih novic

ŠKD Špitalič je pred novim letom pripravilo novo, 2. številko svojega krajevnega lista, ki so ga poimenovali Špitavske novice.

Vzpodbujeni s pozitivnimi odzivi krajanov, ki so toplo in prisrčno pozdravili lansko prvo številko krajevnega glasila, so sodelavci in člani uredniškega odbora letos pripravili novo, še obsežnejše številko Špitavskih novic, ki tudi tokrat prinaša obilo zanimivega branja.

Dobršen del vsebine je namenjen utrinkom iz bogate in zanimive krajevne zgodovine, od zgodbe o Alojziji Drolc in njenih desetih sinovih – cesarjevih vojakih, prebrati pa je moč tudi povzetek krajevnega dogajanja v času 2. svetovne vojne in NOB.

V novi številki glasila je predstavljena tudi obnova in blagoslov orgel, seveda pa ne manjka nit izčrpna predstavitev dela najaktivnejših lokalnih društev in Krajevne skupnosti Špitalič, prebrati pa je moč še marsikaj.

Drugo številko Špitavskih novic je uredila Bojana Pančur, vsa gospodinjstva v KS Špitalič pa glasilo prejmejo brezplačno.

Elektronsko različico Špitavskih novic  si lahko prenesete in preberete tudi sami, in sicer s klikom na fotografijo naslovnice oz. na spodnjo povezavo.

 

ŠPITAVSKE NOVICE

 

Špitavske novice št. 1, 2018 (.pdf)

Špitavske novice št. 2, 2019 (.pdf)