Naslovnica / NOVICE / Izšla je 4. številka Špitavskih novic

Izšla je 4. številka Špitavskih novic

V začetku decembra so članice in člani ŠKTD Špitalič izdali novo, četrto številko svojega krajevnega lista – Špitavske novice.

Kot smo že vajeni iz preteklih let, je tudi v novi številki Špitavskih novic moč najti vrsto zanimivo prispevkov o krajevni zgodovini in dogajanju v iztekajočem se letu.

Marsikateri bralec utegne še s posebnim zanimanjem prebrati prispevek Marinke Mošnik o Tržaških in ljubljanskih najdenčkih v župniji Špitalič, ki so pomemben del špitališke zgodovine, obenem pa zna zapis v marsičem še bolje razjasniti tudi kako družinsko zgodovino, ne le v Tuhinjski dolini, ampak tudi širše.

V zgodovino segata tudi prispevka Špele Petrič, ki se je predstavila šolsko leto 68/69, ter prispevek Valentina Hribarja, ki je obudil spomin na nekdanjega špitavskega župnika Antona Mezga.

Seveda letošnje Špitavske novice prinašajo tudi pregled dogajanja v tem letu, od kuhanja oglja na Lipovcu, do pregleda dela krajevne skupnosti, društev in organizacij, največ prostora pa je v tokratni številki namenjeno lokalnemu gasilskemu društvu, kar ni nič nenavadnega, saj PGD Špitalič v letošnjem letu praznuje 50. letnico delovanja društva. Da bi bili v Špitaliču vsi zdravi, pa je v tokratni številka nekaj prostora namenjenega tudi zdravstvenim nasvetom.

Krajevno glasilo Špitavske novice, ki ga je uredila Bojana Pančur, so brezplačno prejela vsa gospodinjstva v KS Špitalič, s klikom na naslovnico glasila ali povezavo, pa si lahko Špitavske novice, tudi tiste iz preteklih let, prenesete in preberete tudi sami.

ŠPITAVSKE NOVICE

Špitavske novice št. 1, 2018 (.pdf)

Špitavske novice št. 2, 2019 (.pdf)

Špitavske novice št. 3, 2020 (.pdf)


Špitavske novice št. 4, 2021 (.pdf)