Naslovnica / NOVICE / Izšla je nova, tretja številka Špitavskih novic

Izšla je nova, tretja številka Špitavskih novic

Članice in člani ŠKTD Špitalič so tudi letos, že tretje leto zapored, pripravili in izdali novo številko svojega krajevnega lista Špitavske novice.

Tudi letošnja, 3. številka Špitavskih novic, ki jih vsa gospodinjstva KS Špitalič prejmejo brezplačno, prinaša precej zanimivega branja.

Med izstopajočimi vsebinami zagotovo ne gre spregledati obsežnega prispevka Marinke Mošnik, ki je posvečen 150 letnici rojstva zelo pomembnega ter v špitalski župniji rojenega podobarja, rezbarja in pozlatarja Ivana Klemena.

Marsikdo si utegne z zanimanjem prebrati tudi spominski prispevek Špele Petrič o šolskem letu 1961/1962 v Špitaliču, seveda pa tudi v tokratni številki ne manjka obširna omemba PGD Špitalič, ki praznuje 50 let svojega delovanja.

V letošnjem letu so bili aktivni tudi člani in članice ŠKTD Špitalič, člani tamkajšnje lovske družine in špitalski upokojenci, opise nekaterih njihovih dejavnosti in dogodivščin, ki so bile, kot še marsikaj drugega, okrnjene zaradi epidemije novega koronavirusa, pa so, tako kot delovanje krajevne skupnosti,  opisane v tokratni številki Špitavskih novic.

Tretjo številko Špitavskih novic, katerih naslovnico krasi novi prapor PGD Špitalič, je uredila Bojana Pančur, za lektoriranje pa je poskrbela Alenka Grobljar.

Kot smo že omenili, so krajevno glasilo brezplačno prejela vsa gospodinjstva v KS Špitalič, s klikom na naslovnico ali povezavo, pa si lahko Špitavske novice prenesete in preberete tudi sami.

ŠPITAVSKE NOVICE

Špitavske novice št. 1, 2018 (.pdf)

Špitavske novice št. 2, 2019 (.pdf)

Špitavske novice št. 3, 2020 (.pdf)