Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Janez Balantič, županski kandidat Zares

Janez Balantič, županski kandidat Zares

Janez Balantič, 27.10.1965, Kamnik, Podgorje 12b, 1241 Kamnik

Janez Balantič - Foto: kamnik.zares.si

Janez Balantič – Foto: kamnik.zares.si

Županski kandidat stranke Zares, ki je v Kamniku, vsaj za enkrat, preživela politično krizo in se na letošnjih lokalnih volitvah ponovno pojavlja, ne le s svojo listo, ampak tudi z županskim kandidatom.

Županska kandidatura Janeza Balantiča, diplomiranega inženirja in podjetnika, je eno izmed presenečenj letošnjih volitev. Kot svetnik v občinskem svetu je dajal vtis umirjenega in povezovalnega človeka, ki zna, brez ideološke obremenjenosti in nepotrebnih političnih predsodkov ter podpihovanja zdraharij, podpreti dober predlog, ne glede na to, s katere strani prihaja. Morda zaradi tega, ker, kot pravi sam, verjame v ljudi.

Slogan, “Od besed k dejanjem”, s katerim nastopa kot županski kandidat, lahko obrazloži redkobesednost v (samo)predstavitvah, ki jih je moč zaslediti na spletu, oz. predvolilnih promocijskih gradivih, vsi, ki ga osebno poznamo že dlje časa, pa ga poznamo kot ljubitelja športa in glasbe, enega izmed glavnih pobudnikov tradicionalnega košarkarskega maratona Stranje – Vrhpolje ter organizatorja občasnih glasbenih prireditev v Blues-baru na kamniški avtobusni postaji. Kar organizira Janez, je običajno zabavno, ga pa mogoče, kljub temu, da je bival in se udejstvoval na različnih koncih občine, pozna nekoliko premalo ljudi. Nenazadnje tudi zaradi tega, ker ni nikoli (preveč) rinil v ospredje, ampak je raje tvorno sodeloval kot del ekipe.

Kot župan bi bil povsem sprejemljiv in zanimiv, vendar so njegove možnosti za kako vidnejšo uvrstitev na letošnjih volitvah minimalne. Več možnosti ima, da se, kot nosilec kandidatne liste Zares, ponovno vpiše v vrste občinskih svetnikov, zato njegovo župansko kandidaturo lahko jemljemo bolj z rezervo, oz. kot promocijsko potezo za pridobivanje glasov liste na kateri kandidira.