Naslovnica / Črna kronika / Je med predmeti, ki so jih zasegli policisti, morda tudi kaj vašega?

Je med predmeti, ki so jih zasegli policisti, morda tudi kaj vašega?

Policisti PP Kamnik so včeraj zvečer, nekaj po 22. uri, prejeli prijavo o vlomu v hišo v Kamniku.

Kot so uspeli ugotoviti policisti z zbranimi informacijami, je neznani storilec v popoldanskem času vlomil skozi balkonska vrata in odtujil denar, s čemer je lastnika oškodoval za približno 1200 evrov.

Prijet osumljenec vlomov v vozila

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so v torek, 12. 12. 2017, odvzeli prostost 17-letnemu Ljubljančanu, ki ga sumijo storitve desetih vlomov v vozila med 27. 11. in 12. 12. 2017 na območju Ljubljane.

Osumljeni je vlamljal pretežno v vozila znamke VW, iz katerih je odtujeval avtoradie z navigacijo, v štirih primerih pa iz vozila ob vlomu ni ničesar odtujil. V enem primeru je vlomil v osebno vozilo Peugeot , iz katerega je odtujil klavirsko harmoniko, ki jo je v nadaljevanju prodajal preko spletnega oglasa, in športni nahrbtnik z oblačili.

Vlomilsko orodje

V vozila je vlamljal z razbijanjem stekla s pomočjo vlomilskega orodja (potezno točkalo). V nadaljevanju preiskave so policisti zbrali dovolj dokazov o osumljencu in pridobili odredbo sodišča za preiskavo stanovanja, kjer so odkrili odtujeno harmoniko, športna oblačila, štiri avtoradie in vlomilsko orodje. Osumljeni je bil danes s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.  Slednji je bil že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

Zaseženi predmeti.