Naslovnica / ŠPORT / Judoist Luka Lukšič se vrača med najboljše

Judoist Luka Lukšič se vrača med najboljše

V soboto, 5. 6. 2021, se je po dolgem premoru ponovno odvilo prvo uradno tekmovanje v judu za člane, kadete in mlajše kadete, 60. Baumgartnov memorial, ki se ga je zelo uspešno udeležil tudi judoist Luka Lukšič.

Na letošnjem že 60. memorialu za Baumgartnov pas, ki je potekal v organizaciji Judo kluba Branik Maribor, se je zbralo rekordno število tekmovalk in tekmovalcev. Na prijavnih listah v kategorijah mlajših kadetov in mlajših kadetinj, kadetov in kadetinj ter članov in članic se je zvrstilo 35 klubov iz treh držav, vsega skupaj 234 športnic in športnikov.

Za Judo klub Komenda so tekmovali trije tekmovalci, kjer je v najtežji kategoriji U16 (mlajši kadeti), po dolgem premoru zaradi poškodbe kolena, ponovno kraljeval Luka Lukšič in konkurenci s 1. mestom pokazal, da je še vedno v odlični formi. Nekaj manj sreče sta imela Brina in Žiga kot mlajša tekmovalca v starostni kategoriji U18 (kadeti). Žiga Klarič je prvič prestopil tudi v nižjo težinsko kategorijo, kjer je izgubil prvo borbo in izpadel iz repasaža. Brina Frece je prvo borbo začela odlično in pridobila prednost dveh shidov za nasprotnico iz Hrvaške, a borbe nadaljevala nekoliko zadržano in se morala zadovoljiti s 5. mestom.

Zaradi velikega števila tekmovalcev, ki so komaj čakali da se lahko ponovno dokažejo na tatamiju in nabirajo točke na slovenski judo lestvici se je tekmovanje zavleklo do večernih ur, ampak smo veseli, da lahko ponovno tekmujemo.

Katarina Kumer