Naslovnica / ŠPORT / Judoisti so iz Dupleka prinesli pet medalj

Judoisti so iz Dupleka prinesli pet medalj

V soboto, 6. oktobra 2018 so se judoisti Judo kluba Komenda odlično odrezali na tekmovanju za Pokal Dupleka pod Kalvarijo, na katerem so osvojili so dve zlati, srebrno in dve bronasti medalji.

V kategoriji U10 sta nastopila Gal Podbelšek in Nik Levec, ki sta se borila v isti težinski kategoriji in je žreb na žalost onemogočil, da bi oba zasedla najvišje stopničke, saj je v polfinalni borbi Gal z zmago izločil Nika ter se brez poraza priboril vse do 1.mesta, Nik pa je odlično nadaljeval borbe in glede na žreb dosegel največ kar je lahko, to je 3. mesto.

Gal in Nik skupaj trenirata in sta zelo enakovredna ter en drugemu pomagata »rasti«.  Prav tako v U10 je brez poraza ostal tudi Tian Cizerle, ki je začel trenirati judo komaj lansko leto in osvojil zlato. Leon Adrović, ki je v finalu vrgel odličen ko-soto gake, a po sodniški odločitvi žal ni zadostoval za ippon in ga je nasprotnik uspel nepripravljenega obrniti v končni prijem, je osvojil  2. mesto.

V kategoriji U12 so se borili Žiga Pahor, je v prvi borni imel nekaj smole, saj ga je višji nasprotnik močno prijel okoli vratu, a je v naslednjih borbah to popravil in si z dvema zmagama z uchi mato priboril 3. mesto.

V isti kategoriji se je boril tudi Misha Olishevskyi, ki je pokazal ogromen napredek, manjka mu le še nekaj tekmovalnih izkušenj, da bo tudi on stal na stopničkah. Prav tako se je odlično boril Tevž Kristan, kateremu žreb ni bil naklonjen, saj se je v prvem in drugem krogu moral pometiri z izkušenimi nasprotniki z zelenim pasom in mu je zmaga za las ušla. Čestitke vsem tekmovalcem in trenerjem.

Rezultati:

U10
1. mesto – Gal Podbelšek, Tian Cizerle
2. mesto – Leon Adrović
3. mesto – Nik Levec

U12
3. mesto – Žiga Pahor
5. mesto – Mykhailo Olishevskyi
7. mesto – Tevž Kristan

Katarina Kumer