Naslovnica / NOVICE / Juhuhu! Na Veliki planini je znova moč smučati in sankati

Juhuhu! Na Veliki planini je znova moč smučati in sankati

Včeraj popoldne in ponoči je na Veliki planini zapadlo okrog 30 centimetrov novega snega, kar znova omogoča tako sankanje, kot tudi smučanje in seveda tudi vse druge zimske radosti.

Vabljeni na smučišče in nočno sankanje na Veliko planino. Smučišče bo odprto od 9. ure dalje. Nočno sankališče pa od 17. ure naprej.

Na Veliki planini obratuje novo postavljena vlečnica Jurček, namenjena otrokom ter smučarjem začetnikom, vlečnica Zeleni rob, ki je bila letos deležna temeljite obnove ter dvosedežnica Šimnovec.

Da pa po smučanju ne bi ostali lačni, bodo za vas poskrbeli v gostišču Zeleni rob, ki je najvišje ležeče gostišče Velike planine. Posebej so znani po odličnih sladkih skutinih štrukljih.

V neposredni bližini otroškega smučišča, v okrepčevalnici Skodla, pa si bodo lahko otroci in njihovi starši privoščili topel napitek in okrepčilo.

Naj poudarimo, da bo otroško smučišče v celoti zaprto za ostale smučarje in s tem zelo varno za najmlajše smučarje. Cene dnevnih otroških vozovnic se gibljejo od 12€ do 15€.

Posebej so vabljene družine, kjer z  družinsko vozovnico (dva odrasla in do štirje otroci do 18 let) smučate za le 40€.

Sankaška proga se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec, dolga je 2,4 km in je primerno urejena. Proga poteka med tradicionalnimi velikoplaninskimi kočami in je ponoči osvetljena. Sankanje poteka od četrtka do nedelje med 17, in 20, uro. Enako kot za smučanje, tudi pri sankanju velja družinska vozovnica za le 40€.

Priporočljivo je, da se opravi rezervacije zaradi velikega zanimanja in omejitve sankačev na progi. Rezervacije so možne na tel.: 01 832 72 59 ali na info@velikaplanina.si

Velika planina d.o.o.