Naslovnica / Črna kronika / Jutranja budnica za gorske reševalce: Na Veliki planini se je izgubila oseba
Foto: Vladimir Habjan, GRS Kamnik

Jutranja budnica za gorske reševalce: Na Veliki planini se je izgubila oseba

Malo pred peto zjutraj so kamniški gorski reševalci dobili obvestilo, da se je na Veliki planini izgubila oseba.

Po neuradnih podatkih naj bi šlo za enega izmed skupine petih mladcev, ki preživljaljajo vikend v koči na Veliki planini. Ob jutranji “inventuri osebja” so fantje opazili, da eden izmed njih manjka, zato so ga najprej poskusili najti sami, ker pa ga v megli, temi in ob močnem vetru niso našli, so se odločili, da pokličejo na pomoč.

Ob pozivu se je osem kamniških gorskih reševalcev nemudoma odpravilo na teren, medtem ko so ostali pripravljali vse potrebno za izvedbo akcije. Koča v kateri dopustujejo mladeniči se namreč nahaja precej blizu roba prepada, ki je znal biti v preteklosti že usoden, samo reševanje, pa bi v primeru najbolj črnega scenarija utegnilo biti izjemno naporno in nevarno.

K sreči se je tokrat vse skupaj izteklo brez posledic, saj so bili gorski reševalci že na poti proti Veliki planini obveščeni, da se je pogrešani mladenič, čil in zdrav, medtem že sam vrnil v kočo, tako da bo lahko skupaj s prijatelji, ki so, spričo njegovega izginotja, zbudili gorske reševalce, lahko nazdravil svoji srečni vrnitvi.

Gorski reševalci so lahko po jutranji budnici, namesto na velikoplaninski mraz in veter, zavili na nenačrtovano skupno jutranjo kavo.

grs-kamnik1

Foto: GRS Kamnik